Sinteza săptămânii 1-7 Februarie

Sinteza săptămânii este o rubrică scrisă de Paul Alexandru pentru Cronica.ro.

Unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

Școala pentru aproape toți

Și-acum să-nceapă aventura, că începe școala, acolo unde testarea pe-care-nici-nu-o-facem-bine permite. După un puternic conflict între Ministerul Educației și cel al Sănătății, primul a decis că (elevii de orice vârstă) nu mai pot rămâne acasă.
Într-o singură zi, MedLife a descoperit, în urma analizei a 90 de probe aleatorii din mai multe orașe, 24 de cazuri de infecție cu noua tulpină a coronavirusului. Chiar Sorin Cîmpeanu a afirmat că “Ministerul susține testarea anti-COVID în școli cu toată forța, dar forța noastră este scăzută”.
S-a renunțat și la panourile din plexiglas. Numai în București 1 milion de euro au fost cheltuiti degeaba pentru acestea. Să mai spun și că “fiecare școală va decide câți elevi pot sta într-o bancă”?
Rămâne de văzut ce impact va avea redeschiderea asupra răspândirii virusului, cât timp, câte școli și câți elevi vor merge fizic la ore. 

Adio, 2020, bun venit pagubă

Voi începe cu un caz care rezumă sărăcia profundă a multor cetățeni: o fetiță de 11 ani din județul Gorj își dorește de ziua ei doar un braț de lemne. A, și să nu mai fie frig în casă. N-are musai directă legătură cu următoarele situații de mai jos, dar auzim prea des că #nusuntbani. Eei, aici sunt:  

Pleac-ai noștri, vin ai noștri

S-au petrecut câteva numiri dubioase care nu pot decât să alimenteze teoria Cabinetului paralel. Desemnat șef la Cancelaria premierului fu Victor Giosan, din partea USR-PLUS, dar Cîțu a mutat atribuțiile la Mihaela Paraschiv, o persoană de încredere de-a lui. Consilier onorific al premierului a fost numit fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, probabil să-i dupliciteze acțiunile lui Voiculescu. Dacă PNL scapă de Drulă, Năsui & Ghinea, avem Cabinetul Unic. 

 

Ți-ar mai putea plăcea
Sinteza săptămânii 10-16 Mai 2021
Sinteza săptămânii 9-15.11.2020
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău