Sinteza săptămânii 17-23 Mai 2021

Sinteza săptămânii este o rubrică scrisă de Paul Alexandru pentru Cronica.ro.

Aglomerația ochiometrică, soborul de preoți, medicamentele expirate și sporul de radiații.

România nebăgată în seamă

Vaccinarea trece, problemele rămân. 

Funcționarul și bugetul

Deficit major pe piața de muncă din România. Aproape 40% din absolvenții de învățământ superior de la noi sunt concentrați în administrație publică, învățământ și sănătate, în timp ce abandonul școlar crește la toate nivelurile de învățământ, din școala primară până la universitate. Numărul elevilor în 2020 a fost mai mic cu 32.000 față de anul școlar precedent. 

Să nu comentăm

Legenda spune că familia Dăncilă sărbătorește și acum noile numiri în funcții. Viorica Dăncilă a fost numită consultant al lui Mugur Isărescu la BNR, Cristinel Dăncilă a fost angajat consilier la Transgaz, companie controlată de statul român prin Secretariatul General al Guvernului, iar croitoreasa Vioricăi a ajuns directoarea Centrului Cultural Vrancea.
Fostul europarlamentar PSD, Ioan Mircea Pașcu, a ajuns și el consultant alături de Viorica Dăncilă, la BNR. 

Justiție la superlativ

O decizie a Curții Europene de Justiție susține desființarea Secția Speciale, procurorii CSM cer aplicarea urgentă a acesteia, în timp ce judecătorii cer garanții pentru respectarea independenței, fapt nesusținut de Ministrul Justiției.
Între timp, actorii din spatele înființării Secției Speciale au primit functii pe viață la stat, platite cu lefuri uriașe.

Ți-ar mai putea plăcea
Sinteza Săptămânii 30.11 – 06.12
Sinteza săptămânii 4-11 aprilie 2021
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău