Sinteza săptămânii 4-11 aprilie 2021

Sinteza săptămânii este o rubrică realizată de Paul Alexandru pentru Cronica.ro

Degetul amputat, munţi de gunoaie, condiții vătămătoare de muncă și tâlhării pe timp de pandemie.

Vrem la aparate

După terapia intensivă, terapie. Unul din 3 pacienți care s-au vindecat de COVID-19 a fost diagnosticat cu o afecțiune neurologică sau psihologică. Săptămâna trecută a fost prima din acest an în care s-au înregistrează peste 1.000 de decese din cauza virusului, pe străzi încă mărșăluiesc oameni care strigă ‘libertate’, iar programări la vaccin mai sunt cam 600 de mii.

Virus nou, obiceiuri vechi

Părul da, năravul ba. Au apărut noile tâlhării pe timp de pandemie, de la afaceri cu morți și cu buletine de test negativ false, până la înșelaciuni cu îndemnizatii pentru artiști.
Ori statul dă cel mai bun exemplu, cu spitalul modular -închis- de la Lețcani, de 13 milioane de euro și unde din cele 250 de paturi prevăzute pentru, jumătate nu au loc să intre înăuntru, pe ușă.

Guvern, fă-te că lucrezi

‘Un război politic cu mulți beligeranți, dar un singur sacrificat’, rezumă publicația Dela0.ro situația din țară. Klaus Iohannis nu e de găsit, Ludovic Orban vrea din nou șefia partidului, iar Guvernul lui Florin Cîțu crește atenția cetățenilor pentru partidele din opoziție.
USL trăiește și ar cere demisia lui Voiculescu de la Sănătate, PNL e nemulțumit de de Stelian Ion, iar USRPLUS e nesatisfăcut de miniștrii Muncii, Agriculturii și Energiei. Cetățenii, undeva în spate, au doar calitatea de observatori.

Justiția trece prin stomac

Sorin Ovidiu Vântu a scăpat de dosarul în care este acuzat că i-a dat un milion de euro mită lui Bogdan Olteanu, Sebastian Ghiță și Tudor Chiuariu rămân achitați în dosarele în care fostul șef al Secției Speciale a retras apelurile, iar decizia CCR – care nu mai permite DNA să ancheteze infracţiuni de drept comun în dosare disjunse din cazuri de corupţie – l-ar putea salva pe fostul vicepremier Gabriel Oprea.

Mai mult,
« ‘Dosarul Manole’ trece pe la CCR | Instanța oprește procesul lui Mugur Isărescu cu CNSAS »
« Procurorul general adjunct din Ploiesti, achitat definitiv in dosarul in care a fost trimis in judecata impreuna cu Sebastian Ghita »
« Hotărâre a CCR cu impact major în justiție: Deciziile în dosarele penale nu mai pot fi pronunţate fără motivare »
« Verdict final în dosarul „Jaf în Balta Mică a Brăilei”. Acuzațiile procurorilor DNA, infirmate pe bandă rulantă în instanță »

Consiliul Superior al Magistraturii cere majorarea salariilor cu 25% pentru toți judecătorii, în timp ce un bărbat trimis în judecată pentru violență în familie a primit doar un avertisment, printre motive fiind că „infracțiunea săvârșită prezintă o gravitate redusă”, sau când un fost primar condamnat pentru pornografie infatilă este trimis să citească povești copiilor la grădiniță.

Ți-ar mai putea plăcea
Sinteza săptămânii 08-14 Februarie 2021
Sinteza săptămânii 8-14 martie 2021

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău