Sondaj: Klaus Iohannis rămâne favorit la prezidenţiale, cu 41.7 % din intenţiile de vot – Cronica de seară

1. Preşedintele Klaus Iohannis rămâne favorit la prezidenţiale, cu 41.7 % din intenţiile de vot ale celor decişi să meargă la urne. El este urmat la mare distanţă de Călin Popescu Tăriceanu. Premierul Viorica Dăncilă se situează pe locul 6. Datele apar în Barometru IMAS realizat pentru Europa FM. (News.ro)

2. Guvernul intenționează să suplimenteze sumele alocate bugetelor locale cu 4,4 miliarde de lei, prevede proiectul de rectificare bugetară. Mai multe ministere pierd bani, cum ar fi Educația, mai puțin cu 1 miliard de lei, Ministerul Fondurilor Europene -681,9 milioane lei, Ministerul Cercetării și Inovării -369,1 milioane lei și Ministerul Dezvoltării Rurale -310,4 milioane de lei. (Profit.ro)

3. Primăria Capitalei a anunțat că a aprobat organizarea unei manifestaţii pentru data de 10 august în Piaţa Victoriei. Conform Biroului de presă al municipalităţii, manifestaţia e organizată de Tomescu Tommy Joul, în calitate de reprezentant al Grupului de Acţiune Civică Diaspora pentru România. (Hotnews)

4. China a avertizat Statele Unite să nu desfăşoare nou armament american în regiunea Asia-Pacific. (News.ro)

5. După ce au analizat 203.769 de noduri de tranzacții, cu o valoare însumată de peste $6 miliarde de dolari, cercetătorii de la MIT au concluzionat că doar 2% din tranzacțiile cu bitcoin analizate au fost ilicite. (Profit.ro)

6. Japonezii de la NEC Corp. au prezentat un prototip de „mașină zburătoare” care a stat în aer aproximativ 1 minut. (FoxNews)

7. Apple Card este disponibil oficial începând de astăzi pentru un număr redus de utilizatori, iar până la finalul lunii va putea fi folosit de toți utilizatorii din Statele Unite. (Profit.ro)

8. A fost inventat device-ul care ar trebui să identifice ceea ce spunem când vorbim singuri, chiar și când o facem în gând. (Link)

9. Coca-Cola difuzează reclame în Ungaria care includ cupluri de acelaşi sex sărutând şi îmbrăţişând sticlele cu băutura răcoritoare. Compania se confruntă cu repercusiuni din partea politicienilor ungari şi a activiştilor conservatori, însă nu plănuieşte să renunţe la campanie. (News.ro)

10. O firmă din județul Ilfov a primit a patra amendă aplicată pentru nereguli privind GDPR, în cuantum de 2.500 euro, deoarece nu a putut dovedi că și-a anunțat angajații de faptul că sunt supravegheați încă din 2016 prin intermediul unui sistem video. (Profit.ro)

Fotografia serii vine din Edinburgh, Scoția, unde compania australiană de teatru Erth își prezintă spectacolul Dinosaur Zoo. Jeff J Mitchell/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Șomajul în SUA a ajuns la cel mai redus nivel din ultimii 50 de ani
Exportul de cereale în primul trimestru a crescut cu 42,5% – Cronica serii
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău