Sondaj: Nicuşor Dan ar avea aproape nouă procente peste Gabriela Firea la alegerile pentru Primăria Capitalei – Cronica dimineții

1. Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman a declarat joi, cu ocazia Zilei Independenţei, că Statele Unite sunt dedicate să susţină relansarea economică a României şi să consolideze securitatea economică a României. ”Vă cer tuturor să credeţi în voi înşivă şi într-o Românie mai bună”. (News.ro)

2. Ministrul Finanţelor Publice, Forin Cîţu, a declarat că Guvernul a câştigat încrederea investitorilor, lucru dovedit de faptul că în luna iunie 2020 costurile cu plata dobânzilor au fost mai mici decât cele plătite, în iunie 2019, de Guvernul PSD. De asemenea, Cîţu anunţă rezultate financiare ”de excepţie” pentru luna iunie , în contextual economic actual. ”Revenierea în V a economiei rămâne scenariul de bază”. (News.ro)

3. Rata șomajului în luna mai a crescut la nivelul celei de acum trei ani, cu 0,4 puncte procentuale față de cea înregistrată în luna precedentă, la 5,2% față de 4,8%, a anunțat joi Institutul Național de Statistică. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Tesla a avut un al doilea trimestru excelent. Compania a livrat 90,650 de autovehicule, semnificativ peste așteptările analiștilor, care plasau cifra la 74,130. (Reuters)

4. Comisia Europeană a anunţat că a declanşat proceduri de infringement pentru România din cauza neimplementării mai mult directive care ţin de mediu. Instituţia cere ţării noastre să combată exploatarea forestieră ilegală şi să protejeze mai bine pădurile aflate pe siturile Natura 2000 de pe teritoriul său. (News.ro)

5. Legea care anulează interdicția valabilă astăzi pentru firme și persoane fizice de a fi acționar unic în mai multe societăți cu răspundere limitată sau de a se asocia cu un acționar unic într-o asemenea societate, precum și obligația ca într-o cameră să aibă sediu social maximum o singură firmă, a fost promulgată de președintele Iohannis. (Profit.ro)

6. Nicuşor Dan ar avea aproape nouă procente peste Gabriela Firea la alegerile pentru Primăria Capitalei, în ipoteza în care ar fi susţinut de PNL, USR PLUS şi PMP, Firea ar avea susţinerea PSD, Pro România şi ALDE şi ar fi doar ei doi în cursa electorală, relevă rezultatele unui sondaj realizat de INSCOP, la comanda PNL. Sondajul ia în calcul opţiunile electoratului care îşi declară prezenţa la vot cu un grad foarte ridicat de probabilitate. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: MIT își retrage baza de date folosită pentru antrenarea algoritmilor de inteligență artificială, după ce s-a constatat că AI-urile antrenate astfel foloseau termeni rasiști și misogini pentru a eticheta imaginile. Baza de date a fost lansată în 2008, după ce universitatea americană a procesat aproximativ 80 de milioane de imagini din Google. (The Register)

7. Piața americană a muncii a continuat revenirea în iunie, fiind create 4,8 milioane de locuri de muncă, peste așteptările analiștilor. Numărul de locuri de muncă nou create reprezintă un nou record lunar, după cel înregistrat luna trecută, în contextul în care piața muncii își revine după o prăbușire istorică. Rata șomajului a scăzut la 11,1% de la nivelul de 13,3% înregistrat în mai. (Profit.ro)

8. În SUA, dobânda medie pentru creditele ipotecare pe 30 de ani a scăzut la 3,07%. Este cea mai scăzută dobândă din ultimii aproape 50 de ani. (CNN)

9. 220.000 mașini noi au fost vândute în Germania luna trecută, în scădere cu 40% comparativ cu iunie 2019. Este cel nai mic număr de mașini vândute, la nivelul unei luni, din 1989 până în prezent. (Reuters)

10. Mai mulți studenți din Alabama au organizat petreceri Covid-19 la care au invitat și persoane testate pozitiv. Studentul care se infecta primul cu noul virus primea toți banii “pariați” de participanți. (AP)

Fotografia dimineții – O mamă care abia a născut votează în Kazan, Rusia, pentru referendumul de schimbare a Constituției inițiat de Vladimir Putin. Yegor Aleyev/TASS/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Salariul minim brut va creşte la 2.050 de lei de la 1 ianuarie 2019
760 de milioane de chinezi sunt în carantină pentru a se încerca limitarea coronavirusului – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău