Digitalizarea ar creşte veniturile companiilor de petrol şi gaze cu 10% – Cronica de business

1. Omul de afaceri Radu Lucianu, acționarul majoritar al producătorului de autospeciale Romprim, a încheiat trei promisiuni de vânzare și pregătește altele două pentru terenul fabricii Romprim din cartierul bucureștean Berceni, la un preț de circa €7,4 milioane. Unitatea de producție se mută în același cartier, iar pe amplasamanetul său vor fi construite peste 1.000 de apartamente și o zonă de servicii. (Profit.ro)

2. Magazinul londonez de lux Harrods va renunța la 14% din forța de muncă pe fondul actualei crize, adică aproape 700 de persoane din totalul de 4.800. (Reuters)

3. Vânzările Ford în SUA au scăzut cu 33% în al doilea trimestru, în linie cu așteptările industriei, pe fondul actualei crize. (CNBC)

4. Asigurătorul online de locuințe Lemonade, sustinul de gigantul japonez Softbank, a înregistrat un salt de 86% în prima zi pe bursa de la New York, după ce a atras $319 milioane prin intermediul ofertei publice inițiale. (Bloomberg)

5. Digitalizarea ar creşte veniturile companiilor de petrol şi gaze cu 10% şi ar scădea costurile operaţionale cu 8,5%, în următorii cinci ani. (News.ro)

Bonus:

6. Tesla a avut un al doilea trimestru excelent. Compania a livrat 90,650 de autovehicule, semnificativ peste așteptările analiștilor, care plasau cifra la 74,130. (Reuters)

7. Vânzările de apartamente în Manhattan, cel mai cunoscut cartier al metropolei New York, au scăzut cu 54% în al doilea trimestru, cea mai abruptă scădere din ultimii 30 de ani. (CNBC)

8. Falsificarea polițelor RCA este doar unul dintre cazurile de înșelătorii din acest sector, unde fraudele sunt estimate la peste €50 milioane. (Hotnews)

Ți-ar mai putea plăcea
Hectarul de teren arabil în România s-a scumpit de cinci ori în zece ani – Cronica de Business
Prețul gazelor naturale a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău