Sony a anunțat când va fi lansată consola PlayStation 5 – Cronica de Tehnologie

1. Sony a anunțat că următoarea generație de PlayStation va fi lăsată în perioada sărbătorilor de iarnă a anului viitor. PS5 va avea un controller haptic și butoane care pot sesiza diferite niveluri de presiune. (Wired)

2. Blizzard a eliminat dintr-o competiție de gaming un jucător de Hearthstone și i-a retras premiul după ce acesta și-a anunțat public susținerea pentru protestatarii din Hong Kong. (Bloomberg)

3. Google a lansat Stream Transfer, o  funcție care permite mutarea unui stream între device-uri. Utilizatorii pot transfera o melodie, un podcast sau un clip video de pe un difuzor inteligent pe altul sau între televizoare la care este conectat un Chromecast, continuând redarea de unde a fost întreruptă. (Variety)

4. Postmates vrea să amâne listarea la bursă din cauza condițiilor actuale din piață. Evaluată la peste $2 miliarde, Postmates ar fi trebuit să se listeze în cursul acestui an. (VOX)

5. Google a lansat un patch pentru o vulnerabilitate din framework-ul media al celor mai recente versiuni de Android (de la 7.1.1 la 10) care permitea executarea codului de la distanță. (Security Week)

6. Autoritățile financiare din Marea Britanie au deschis anul acesta 87 de investigații privind companiile din zona monedelor virtuale. Anul trecut au existat 50 de investigații similare. Oficialii estimează că pierderile generate de înșelătoriile cu criptomonede depășesc £27 milioane. (FT)

7. Volusion, un rival Shopify, a fost spart de hackeri. Aceștia au livrat cod JavaScript modificat unui număr de magazine online cuprins undeva între 6.500 și 20.000. (ZDNet)

8. YouTube testează un instrument numit Instant Reserve, care permite rezervarea spațiilor pentru reclame politice cu mai multe luni înainte, într-un mod similar vânzării de reclame pe TV. Se estimează că pentru alegerile de anul viitor se vor cheltui $4.78 miliarde pentru reclame pe TV și $2.85 miliarde pentru reclame digitale. (WSJ)

9. Browser-ul Opera include începând cu versiunea 64 un instrument de blocare al trackerelor care, susține producătorul, va aduce o reducere a timpilor de încărcare a paginilor cu 20%. Blocarea are la bază lista EasyPrivacy, pe care o folosesc multe alte soluții similare și adblockere. (Engadget)

10. Facebook anunță că platforma Workplace a ajuns la 3 milioane de utilizatori plătitori, câștigând 1 milion de utilizatori doar în ultimele 8 luni. Cu aceeași ocazie, au fost adăugate noi facilități pentru comunicarea video și instrumente de analiză. (ZDNet)

Ți-ar mai putea plăcea
Un atac cibernetic a afectat rețeaua Vodafone din Portugalia – Cronica de Tehnologie
India a blocat 54 de aplicații chineze, din motive de securitate – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău