Sorrento a găsit un anticorp care asigură „inhibarea 100% a infecției cu virusul SARS-CoV-2 a celulelor sănătoase după patru zile de incubație” – Cronica Știrilor Pozitive

1. Economia României a înregistrat în primul trimestru o creştere cu 2,4% pe seria brută şi cu 2,7% pe seria ajustată sezonier, comparativ cu anul trecut, a anunţat Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

2. Compania Sorrento a prezentat detalii despre cercetările sale preclinice, anunțând că a găsit un anticorp care asigură „inhibarea 100% a infecției cu virusul SARS-CoV-2 a celulelor sănătoase după patru zile de incubație.” (TechCrunch)

3. Slovenia e prima țară europeană care a anunțat că epidemia generată de noul virus a luat sfârșit, fiind controlată. (CNBC)

4. Mai puțin de 24 de persoane contractează virusul zilnic în Londra, rata de reproducere scăzând la 0.4. Se estimează va luna viitoare virusul va dispărea din oraș în condițiile în care la fiecare 3,5 zile numărul de cazuri noi se reduce la jumătate. (TheTelegraph)

5. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a anunţat o dublare a suprafaţei pădurilor virgine din România. 40.000 hectare de noi păduri virgine şi cvasivirgine din România se află acum sub protecţie strictă, faţă de 28.000 de hectare când a preluat mandatul. Autoritățile au pregătită licitaţia pentru studiile a altor 39.865 de hectare de păduri virgine şi cvasivirgine. (News.ro)

6. Danemarca nu a înregistrat ieri niciun deces din cauza covid-19, pentru prima oară de la 13 martie. (News.ro)

7. Primarul Londrei a anunțat planul de a transforma centrul capitalei britanice în una dintre cele mai mari zone pietonale din lume. (ITV)

8. Aproape 5.000 de persoane au fost declarate vindecare ieri, în Italia. Datele noului buletin al Protecţiei Civile arată o scădere a numărului persoanelor internate. La Terapie intensivă se aflau vineri 808 persoane, cu 47 mai puţine faţă de ziua precedentă. Sunt încă internate, cu simptome, 10.792 de persoane, cu 661 mai puţine în comparaţie cu joi. (News.ro)

9. Italia urmează să relaxeze şi mai mult măsurile vizând oprirea răspândirii noului coronavirus şi să permită liberă circulaţie în întreaga peninsulă, începând de la 3 iunie. (News.ro)

10. Aproximativ 400.000 de măşti de protecţie tip FFP2 şi FFP3 au fost aduse ieri, din Turcia, cu o aeronavă militară C-130 Hercules. (News.ro)

11. Prima fază a testelor clinice pentru a afla în ce măsură câinii pot detecta prin miros noul virus vor începe în Marea Britanie. Studiul va fi coordonat de London School of Hygiene & Tropical Medicine împreună cu Durham University. (BBC)

12. În Canada a început un program de plantarea a copacilor cu ajutorul dronelor, care pot sădi până la 40.000 de copaci într-o lună. Până în 2028 planul este ca dronele să planteze 1 miliard de copaci. (FastCompany)

13. Teatrul Național din București continuă să transmită în fiecare weekend pe Youtube în regim “live” câte un spectacol renumit. De data aceasta va fi difuzat spectacolul “Dumnezeu se îmbracă de la second-hand” în zilele de vineri (ora 16:00), sâmbătă și duminică, ultimele două cu începere de la ora 18:00. (Teatrul Național).

14. Concertul tribut în memoria lui Freddie Mercury, din 20 Aprilie 1992, este disponibil de aseară, pentru 48 de ore, pe YouTube. Ii puteți revedea sau vedea pe cei trei membri ai trupei Queen, Brian May, Roger Taylor și John Deacon, alături de David Bowie, Robert Plant, Roger Daltrey, Tony Iommi, James Hetfield, Seal, George Michael, Elton John, Axl Rose și Liza Minnelli. (Urban.ro)

Fotografia dimineții – În lipsa poluării, Everestul a putut fi văzut din Kathmandu, capitala Nepalului, în această săptămână. Credit foto – Abhushan Gautam:

Ți-ar mai putea plăcea
Rezultate promiţătoare ale primului vaccin pentru COVID-19 testat în SUA – Cronica Știrilor Pozitive
Astăzi se va depăși pragul de 2 milioane pacienți vindecați la nivel global – Cronica Știrilor Pozitive
Un comentariu
  • mai 16,2020 la 2020-05-16T08:21:07+03:000000000731202005

    […] Bonus: Concertul tribut în memoria lui Freddie Mercury, din 20 Aprilie 1992, este disponibil de aseară, pentru 48 de ore, pe YouTube. Îi puteți revedea sau vedea pe cei trei membri ai trupei Queen, Brian May, Roger Taylor și John Deacon, alături de David Bowie, Robert Plant, Roger Daltrey, Tony Iommi, James Hetfield, Seal, George Michael, Elton John, Axl Rose și Liza Minnelli. (Urban.ro) Fotografia dimineții – În lipsa poluării, Everestul a putut fi văzut din Kathmandu, capitala Nepalului, în această săptămână. Credit foto – Abhushan Gautam. Mai multe știri bune aflați din Cronica Stirilor Pozitive. […]

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău