SpaceX a atras investiții de $567 milioane – Cronica de business

1. Femeia de afaceri Veronica Gușă de Drăgan, a doua cea mai bogată femeie din România, a primit aprobarea necesară construirii unui magazin Lidl în locul fostei tipografii Fed Print din București, al cărei teren poate fi evaluat la circa €3,6 milioane. (Profit.ro)

2. Bolt, platformă europeană de transport la cerere, a primit o investiție de €100 milioane de la Naya Capital Management și continuă să-și extindă toate segmentele de servicii, de la ride-hailing la micromobilitate și livrare de produse alimentare, în Europa și Africa. (Profit.ro)

3. Producătorul de supermașini Mclaren va renunțat la peste un sfert din forța de muncă, adică 1.200 de persoane din circa 4.000, pe fondul pandemiei care a afectat cererea de mașini de lux. (BBC)

4. SpaceX, compania controlată de Elon Musk, a atras investiții de $567 milioane în cea mai recentă rundă, ținta inițială fiind de $500 milioane. (CNBC)

5. Cererea pentru clădirile de birouri şi costurile de închiriere a acestora s-ar putea reduce deoarece se discută deja de reduceri ale spaţiilor de birouri ca urmare a implementării măsurilor de distanţare socială. (News.ro)

Bonus:

6. Producătorul auto francez Renault vizează eliminarea a 5.000 de joburi până în 2024, adică puțin peste 10% din totalul forței de muncă, ca parte a planului companiei de a își scădea costurile cu €2 miliarde. (Reuters)

7. Subscrierile grupului austriac UNIQA în România au însumat €23,8 milioane în primul trimestru al acestui an, în scădere cu 6,3% față de martie 2019, când au atins €25,4 milioane. În schimb, profitul net cumulat al UNIQA Asigurări și UNIQA Asigurări de Viață a atins €2,4 milioane, de la €0,75 milioane în urmă cu 12 luni. (Profit.ro)

8. Piaţa locală de panouri termoizolante se va stabiliza în acest an la circa 8 milioane metri pătraţi, volum asemănător anului trecut. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Nomura: Economia Statelor Unite va intra, cel mai probabil, în recesiune la finalul acestui an – Cronica de Business
Analiștii anticipează că euro va ajunge în curând la paritate cu dolarul american – Cronica de Business