IAR Brașov, afaceri cu 41% mai mari în 2019 – Cronica de Business

1. Producătorul de elicoptere IAR Brașov a realizat anul trecut o cifră de afaceri netă de 365,81 milioane lei, cu 41,11,09% mai mare decât cea de 325,61 milioane lei din 2018, iar câștigul net a crescut cu 60%. (Profit.ro)

2. Grupul financiar austriac Erste, din care face parte și BCR, a raportat, vineri, o creștere de 8,7% a profitului operațional în 2019, față de anul anterior, la €2,97 miliarde, în contextul în care venitul net din dobânzi a crescut, iar profitul net a scăzut. (Profit.ro)

3. Compania de livrări de mâncare DoorDash, evaluată în ultima rundă de finanțare la $13 miliarde, urmează să se listeze în SUA. Compania lucrează cu Goldman Sachs pentru listare. (CNBC)

4. Asigurătorii ar putea fi nevoiți să plătească miliarde de dolari în cazul anulării Jocurilor Olimpice de vară de la Tokio. (Reuters)

​5. Rompetrol Rafinare, parte a Grupului KMG International, anunță că a încheiat anul 2019 cu o pierdere de aproape $49 milioane, cu 77% mai mare decât cea din anul anterior. Potrivit companiei, rezultatul negativ este cauzat de fluctuațiile marjei de rafinare, factorii macroeconomici din România și volatilitatea cotațiilor de pe piețele internaționale ale petrolului. (Startup Cafe)

Bonus:

6. Poşta Română estimează un profit brut de 45 milioane lei în acest an, la venituri totale de 1,42 miliarde lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli publicat în dezbatere de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor. (News.ro)

7. Asigurătorul Munich Re a înregistrat o scădere de 9% a profitului în ultimul trimestru al anului trecut, pe fondul creșterii numărului de despăgubiri. (Reuters)

8. De 1 Martie și de Ziua Femeii, vânzările de flori vor aduce importatorilor și florăriilor o cifră de afaceri de peste €20 milioane. (Startup Cafe)

Ți-ar mai putea plăcea
Studiu: Pentru prima dată numărul americanilor care dețin cryptomonede (24%) l-a depășit pe cel al celor care au un cont de economii (23%) – Cronica de Business
Primul fond de investiții din Germania pentru startup-uri fondate de femei – Cronica de Business
10 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău