SpaceX deține oficial cea mai mare constelație de sateliți comerciali – Cronica de Tehnologie

1. Boeing recomandă ca piloții avioanelor 737 Max să reia antrenamentele pe simulatoare înainte de a zbura din nou cu acestea. Decizia va fi una costisitoare și va întârzia revenirea în aer a modelului care a provocat deja două accidente în care au murit 346 de oameni. (WSJ)

2. Sonos dă în judecată Google pentru încălcarea a 5 brevete, cerând daune materiale și interzicerea vânzării în Statele Unite a telefoanelor, laptopurilor și smart speaker-elor Google care folosesc tehnologiile protejate de brevetele respective. (NYTimes)

3. Facebook interzice deepfake-urile înaintea alegerilor din Statele Unite, însă nu și celelalte forme de manipulări video. Acestea din urmă, vor fi doar marcate ca fake news și vor avea un reach limitat când și dacă vor fi depistate. (Profit.ro)

4. Andrew Bosworth, șeful diviziei de VR și AR și unul dintre cei mai influenți executivi Facebook, le-ar fi spus angajaților companiei că, deși personal “își dorește cu disperare” ca Trump să piardă alegerile de anul acesta, compania are o datorie morală să nu influențeze alegerile. Tot Bosworth este de părere că Facebook este responsabilă de triumful lui Trump în alegerile din 2016, dar nu prin prisma fake news-urilor rusești sau a scandalului Cambridge Analytica, ci pentru că a beneficiat de cea mai bună campanie digitală de publicitate derulată vreodată cu ajutorul instrumentelor puse la dispoziție de Facebook. (NYTimes)

5. Google Assistant a ajuns la 500 de milioane de utilizatori și anunță mai multe funcții noi pentru anul acesta, în frunte cu citirea și traducerea articolelor online în 42 de limbi. Aceeași funcție va fi folosită ulterior și pentru citirea mail-urilor. (Profit.ro)

6. Organizația care guvernează tehnologia Bluetooth, Bluetooth SIG, a prezentat la CES 2020 noul standard Bluetooth LE Audio. Acesta promite, printre altele, o calitate mai bună a sunetului, un consum mai mic de energie și multi-stream – o funcție care permite mai multor persoane să asculte simultan aceeași sursă. (TechHive)

7. Administrația americană a publicat un set de 10 principii pe care agențiile federale ar trebui să le aibă în vedere când stabilesc regulile pentru dezvoltarea tehnologiilor de inteligență artificială. Printre altele, se recomandă evitarea reglementării prea stricte, care ar putea limita inovația în acest domeniu. (The Verge)

8. Zume, un startup finanțat de SoftBank care dezvoltă roboți care fac pizza, va concedia 80% dintre angajați, adică aproximativ 400 de persoane. SoftBank a investit în Zume $375 milioane. (Crunchbase)

9. 336 de startup-uri din China au eșuat anul trecut. Valoarea totală a investițiilor primite de acestea a fost de aproximativ $2.5 miliarde. Printre companiile care au eșuat s-au numărat și unele evaluate la peste $1 miliard. Valoarea investițiilor a scăzut de la $112 miliarde în 2018 la $51 miliarde. (FT)

10. SpaceX deține oficial cea mai mare constelație de sateliți comerciali, după prima lansare din acest an, prin care a trimis 60 de sateliți la o altitudine inițială de 290 kilometri, de unde se vor muta în urma unui prim set de teste la 550 kilometri deasupra Pământului. 182 de sateliți are acum SpaceX în jurul planetei, incluzând două prototipuri lansate acum doi ani. (SpaceNews)

Ți-ar mai putea plăcea
În China au fost livrate anul trecut 342.8 milioane de smartphone-uri – Cronica de Tehnologie
Piața de jocuri din China a ajuns la $42,6 miliarde – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău