Spania devine prima țară din Uniunea Europeană care impune restricții pentru promovarea criptomonedelor – Cronica de Tehnologie

1. Spania devine prima țară din Uniunea Europeană care impune restricții pentru promovarea criptomonedelor. Cei care promovează monedele digitale trebuie să înștiințeze din timp autoritățile și să includă avertismente cu privire la riscurile investiției. Nerespectarea noilor reglementări va atrage amenzi de până la €300,000. (FT)

2. Cota Bitcoin în cadrul plăților cu criptomonede a scăzut anul trecut la 65%, de la 92% în 2020, conform BitPay. În același timp, stablecoin-urile au ajuns la 13%, iar ETH la 15%. (Bloomberg)

3. Earth BioGenome Project începe să funcționeze la turație maximă, inițiind catalogarea genomurilor de plante, animale și alte forme de viață microbiene de pe Pământ. Lansat în noiembrie 2018, EBP, care a operat până acum doar o serie de proiecte pilot, își propune să catalogheze toate cele 1,8 milioane de specii cunoscute. (Phys)

4. Samsung a prezentat Exynos 2200, chipset-ul care va fi folosit de următoarele flagship-uri ale companiei. Exynos 2200 este primul SoC mobil care folosește un GPU bazat pe arhitectura RDNA 2 de la AMD, aducând pe smartphone-uri, printre altele, ray tracing cu accelerare hardware. (The Verge)

5. Apple va percepe comision și când sunt folosite sisteme terțe de plată în Olanda, unde a fost forțată să ofere această facilitate. Nu se știe, însă, cât va fi comisionul. În speța similară din Coreea de Sud, Google percepe pentru plățile prin sisteme terțe un comision doar cu 4% mai mic decât cel standard. (Mobile Dev Memo)

6. Amazon a renunțat la blocarea plăților cu carduri Visa, decizie ce trebuia să între în vigoare în UK de mâine. Motivul pentru decizia inițială era comisionul mare al tranzacțiilor. Nu este clar ce s-a schimbat între timp. (Bloomberg)

7. Din vară, Hyundai va deveni al doilea producător auto, după BMW, care va oferi suport pentru cheile digitale Apple. Deblocarea și pornirea de la distanță a mașinii cu soluția dezvoltată de Apple va fi disponibilă doar pe seria Genesis. (The Verge)

8. Ucraina spune că toate dovezile de până acum arată că în spatele recentului atac cibernetic se află Rusia, însă investigația se află în curs de desfășurare și nu au fost emise acuzații oficiale. Până acum, au căzut victime în jur de 70 de site-uri guvernamentale. (FT)

9. Oamenii de știință au creat un prototip de tranzistor multimodal, care funcționează în cadrul unei rețele neuronale. Folosirea tranzistorilor ca bază hardware pentru soluțiile de inteligență artificială are potențialul de a crește eficiența și a reduce consumul de energie. (TechXplore)

10. Volumul de malware care vizează sistemele de operare bazate pe Linux a crescut anul trecut cu 35% față de 2020. Cele mai întâlnite familii de malware au fost XorDDoS, Mirai și Mozi, care au avut o cotă de peste 22%. (CrowdStrike)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft investește $1 miliard în OpenAI – Cronica de Tehnologie
Marea Britanie nu va implementa Directiva europeană privind drepturile de autor după Brexit – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău