Spania, Franța, Italia și Polonia sunt cele mai sigure țări europene pentru călătorii în această perioadă – Cronica de Turism

1. Operatorul aerian Air Serbia a confirmat extinderea operațiunilor pe ruta Belgrad – București. Astfel, începând din luna noiembrie, compania va efectua cinci zboruri pe săptămână între cele două capitale. Totuși, Air Serbia menționează că există posibilitatea ca unele zboruri să fie anulate în cazul în care numărul de pasageri este scăzut. (Airlines Travel)

2. Danemarca a anunțat o relaxare a condițiilor de intrare în țară începând din 25 octombrie, valabilă pentru toți turiștii din Uniunea Europeană și, implicit, din România. Astfel, persoanele vaccinate și care au trecut prin boală pot intra Danemarca fără restricții, în timp ce persoanele nevaccinate trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test realizat cu cel mult 24 de ore înainte. (Coronasmitte)

3. Olanda a fost inclusă pe lista galbenă a României din punct de vedere al riscului epidemiologic, ceea ce înseamnă că turiștii care pleacă din acest stat pot intra în România prin prezentarea certificatului european. De asemenea, în urma scăderii numărului de coronavirus, Elveția a trecut din zona galbenă în zona verde. (Hotnews)

4. Blue Air a anunțat că, începând din 1 noiembrie, nu va mai include gratuit opțiunea de a schimba datele de călătorie pentru biletele deja achiziționate. În ultimul an, operatorul aerian a oferit această posibilitate ca măsură de încurajare a călătoriilor în contextul restricțiilor de călătorie în timpul pandemiei. (Airlines Travel)

5. Spania, Franța, Italia și Polonia sunt cele mai sigure țări europene pentru călătorii în această perioadă, pe baza datelor oficiale legate de numărul de cazuri de coronavirus. În schimb, alături de cele 3 state baltice, România este printre țările cele mai puțin sigure, ca urmare a numărului mare de infecții. (European Centre for Disease Prevention and Control)

6. Travelator propune un city-break la Berlin de 3 nopți pentru perioada 17-20 noiembrie pentru numai 70 de euro de persoană. Prețul include transport cu avionul cu compania Ryanair pentru 19 euro și cazare în cameră dublă pentru 102 euro la A&O Berlin Friedrichshain. (Travelator)

7. Blue Air a suspendat ruta București – Oradea începând din 30 septembrie, ca parte a noului orar de zbor pentru această iarnă. Cu toate acestea, sistemul de rezervări al companiei permite rezervarea de bilete pentru această rută începând din 28 martie, o dată cu deschiderea sezonului de iarnă. (Boarding Pass)

8. Compania aeriană flyDubai a eliminat din sistemul de rezervări ruta Cluj-Napoca – Dubai, care ar fi trebuit operată cu două zboruri săptămânale începând din 3 noiembrie. Motivul anularii acestei rute este necunoscut. Pasagerii au posibilitatea de a zbura pe această rută cu compania low-cost Wizz Air. (Boarding Pass)

9. Cipru a inițiat o campanie pentru promovarea turismului în această iarnă. Ministrul turismului este într-un tur prin Europa cu scopul de a convinge companiile aeriene să păstreze zboruri regulate spre Cipru în această iarnă, în contextul în care pe timp de vară predomina zborurile charter. (Schengen Visa Info)

10. Belgia a introdus o “taxă de aviație” pentru zborurile cu avionul pe o distanță mai mică de 500 de kilometri. Astfel, pasagerii care călătoresc din Belgia spre orașe precum Londra, Amsterdam, Frankfurt, Paris, Strasbourg sau Basel vor fi nevoiți să plătească o taxă cuprinsă între 4 și 6 euro pentru fiecare zbor. Taxa are rolul de a încuraja înlocuirea avionului cu trenul pe distanțe scurte. (Schengen Visa Info)

Ți-ar mai putea plăcea
Călătorii fără certificat verde în Estonia și Letonia, restricții noi în Cipru și Austria – Cronica de Turism
Astăzi se lansează platforma pentru certificatele digitale de călătorie – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău