Spitalele publice suspendă, pentru 30 de zile, internările și operațiile care nu sunt urgențe – Cronica dimineții

1. Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat, luni seară, că s-a emis un ordin pentru ca toate internările să fie suspendate timp de 30 de zile. Prevederile nu se aplică urgenţelor, femeilor însărcinate, pacienţilor oncologici sau celor care trebuie să facă dializă. (News.ro)

2. Guvernul a majorat, în şedinţa de luni, salariul minim pentru anul 2022, acesta fiind stabilit la valoarea de 2.550 de lei brut. Este vorba despre o creştere brută de 10,9 la sută. Peste 1,9 milioane de angajați vor beneficia de această creştere. (News.ro)

3. Două doze din vaccinul anti Covid-19 dezvoltat de Pfizer/BioNTech au o eficiență ridicată în prevenirea spitalizării, pentru cel puțin 6 luni, însă protecția împotriva infectării se înjumătățește în aceeași perioadă de timp. Datele apar într-un studiu de amploare publicat în Lancet și confirmă concluziile Ministerului Sănătății din Israel și ale Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA. (TheGuardian)

4. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că luni seară că a fost adoptată ordonanța de urgență privind compensarea facturilor la energie electrică și la gaze pentru sezonul rece 2021-2022. Compensarea se va face pentru toate prețurile care depășesc prețul de 68 de bani pe megawatt. Impactul bugetar pentru compensarea facturilor este undeva la 1,3 -1,4 miliarde de lei, a precizat ministrul. (Digi24)

Promo: Pentru că în data de 19 noiembrie sărbătorim Ziua Internațională a Bărbatului, Zile si Nopti, Rock FM și NIVEA MEN lansează campania Top Bărbați de Succes. Haideți să aflăm împreună… CARE SUNT CEI MAI DE SUCCES BĂRBAȚI DIN ROMÂNIA?Participă la vot și poți avea șansa să câștigi unul din cele 52 de premii puse la bătaie: 1 ceas GARMIN, 1 bicicletă PEGAS sau 50 kituri de produse NIVEA MEN. Votează aici: www.barbatidesucces.ro

5. Camera Deputaţilor şi Senatul au plen reunit marţi, de la ora 12.00, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură a PSD. Pentru ca Executivul să fie demis, sunt necesare 234 de voturi în favoarea moţiunii. Liderii PSD, USR şi AUR au anunţat că vor vota moţiunea, iar cele trei partide ar aduna împreună aproximativ 280 de voturi. În schimb, premierul şi preşedintele PNL Florin Cîţu susţine că niciun parlamentar liberal nu va vota moţiunea, deşi aleşii formaţiunii vor fi prezenţi în bănci. (News.ro)

6. Activitățile economice desfășurate de persoana fizică în calitate de PFA vor constitui vechime în muncă și, după caz, vechime în specialitate, prevede un proiect legislativ al actualei puteri, adoptat în Senat. Proiectulmva fi transmis spre dezbatere și adoptare Camerei Deputaților. (Profit.ro)

7. Serviciile Facebook, inclusiv Instagram și WhatsApp, au revenit online după mai bine de 6 ore în care nu au fost disponibile la nivel global. Este cea mai lungă perioadă de indisponibilitate din 2008 până în prezent. Atunci Facebook a fost blocat aproape o zi, însă avea doar 80 de milioane de utilizatori. (CNBC)

8. În Europa, prețul gazelor naturale este cu aproape 900% mai mare decât media înregistrată anul trecut.  (Link)

9. Fumio Kishida a fost oficial ales noul premier al Japoniei după ce a fost votat în ambele camere ale parlamentului. Kishida îl înlocuiește pe Yoshihide Suga, care s-a retras, devenind premierul 100 al Japoniei. (Reuters)

10. Parlamentul din Singapore a votat o lege care interzice interferențele externe în politica internă a țării. Pe baza acestei legi, autoritățile pot bloca siteuri, pot cere date despre utilizatori sau pot interzice aplicații care distribute conținut declarat “ostil”. Opoziția a criticat dur această lege. (TheGuardian)

Fotografia dimineții – Azi se împlinesc 10 ani de la moartea lui Steve Jobs:

Ți-ar mai putea plăcea
România este țara UE cu cea mai mică pondere de angajați care au lucrat de acasă – Cronica dimineții
SUA se izolează de Europa pentru 30 de zile. Italia inchide magazinele – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău