Startup-urile de AR/VR au atras în Q4 2021 finanțări de aproape $1.9 miliarde – Cronica de Tehnologie

1. Apple este așteptată să prezinte un nou iPhone SE și o nouă tabletă iPad în primăvară, iar în toamnă, ar urma să lanseze mai multe produse noi decât a lansat în oricare din anii anteriori. Între timp, a părăsit compania încă unul din executivii care lucrau la viitoarea mașină autonomă. (Bloomberg)

2. Intel va construi cel puțin două fabrici pentru dezvoltarea semiconductorilor în New Albany, Ohio, în care va investi inițial $20 de miliarde ($100 de miliarde în 10 ani). Investiția, ce are ca termen de finalizare 2025, va avea o suprafață de aproximativ 4.000 de kilometri pătrați și va genera cel puțin 3.000 de locuri de muncă. (News.ro)

3. Startup-urile de AR/VR au atras în Q4 2021 finanțări de aproape $1.9 miliarde, fiind cel mai bun trimestru din toate timpurile. Anul trecut, cu finanțări totale de aproape $3.9 miliarde, a fost al doilea cel mai bun din istorie după 2018. (Crunchbase)

4. A fost publicat primul set cuprinzător de date privind materia întunecată. Datele au fost colectate folosind magnetometrele montate în mai multe țări din lume, în cadrul rețelei GNOME (Global Network of Optical Magnetometers for Exotic Physics Searches). Cercetătorii nu au descoperit semnale semnificative, însă, au reușit să restrângă frecvența căutărilor. (Phys)

5. German Bionic a creat un exoschelet care învață din mișcările greșite. Cray X, care cântărește 7 kg, dar oferă suport pentru ridicarea a până la 30 kg, folosește un software care urmărește activitatea în timp real și oferă sugestii precum luarea unei pauze după un anumit număr de ridicări. (Engadget)

6. Parlamentul European a adoptat Digital Services Act, care încearcă să forțeze marii giganți americani să ia măsuri pentru combaterea conținutului ilegal din propriile platforme sociale. Printr-un amendament de ultimă oră, a fost interzisă și targetarea reclamelor pe baza informațiilor personale sensibile, precum orientarea religioasă ori sexuală. (News.ro)

7. Google Pixel Stand oferă un sistem rapid de încărcare wireless și include ventilatoare pentru răcirea dispozitivului, ceea ce protejează bateria. Pe de altă parte, există unele probleme cu comenzile date prin Google Assistant, iar $79 este un preț cam mare. (The Verge, Review)

8. Yozmot, o companie israeliană, dezvoltă camere corporale cu recunoaștere facială în timp real. Șeful companiei, un fost colonel în armata israeliană, spune că aceste camere vor ajuta ofițerii de poliție să știe imediat cine este persoana din fața lor și că tehnologia funcționează și când sunt purtate măști sau camuflaj. (TechXplore)

9. Modelele seriei Galaxy S22 ar urma să coste între €849 și €1449, conform unui leak recent. Evenimentul oficial de lansare va avea loc în luna februarie. (The Verge)

10. Microsoft a lucrat la un sistem de operare pentru dispozitivele pliabile, numit Andromeda OS, care folosea o interfață grafică ce aducea aminte de Windows Phone. În final, Microsoft a renunțat la acest sistem de operare și a preferat să folosească Android pe Surface Duo. (Windows Central)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook cumpără PlayGiga, un startup spaniol specializat în cloud gaming – Cronica de Tehnologie
Parlamentarii europeni au ajuns la un acord în privința viitoarei legislații care privește inteligența artificială – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău