Statele Unite anunță lansarea unui fond de peste $1 miliard care va fi folosit pentru investiții în inteligența artificială – Cronica de Tehnologie

1. Statele Unite anunță lansarea unui fond de peste $1 miliard care va fi folosit pentru investiții în inteligența artificială și quantum computing. Vor fi create, cu ajutorul acestui fond, 12 instituții de cercetare care se vor ocupa preponderent de cele două domenii de viitor. (VentureBeat)

2. Facebook le transmite advertiserilor să se aștepte la performanțe mai slabe ale reclamelor de pe iPhone, ca urmare a modificărilor făcute de Apple în iOS 14 (care va emite o nouă notificare, ce va determina probabil mulți utilizatori să oprească tracking-ul). Gigantul american recomandă crearea unui al doilea cont de advertiser, care să fie folosit special pentru iOS 14. (Axios)

3. Salesforce spune că va tăia 1.000 de job-uri chiar în ziua în care valoarea acțiunilor a crescut cu 26%, după anunțarea celor mai recente rezultate financiare. Vor fi afectați aproape 2% din angajați, însă aceștia își pot găsi alte poziții în companie în termen de 60 de zile. (CNBC)

4. Apple urmează să adauge creații de realitate augmentată anul viitor în Apple TV+, ca o formă conținut bonus la filmele și serialele originale. Mișcarea ar putea avea și rolul de popularizarea a realității augmentate în cadrul ecosistemului Apple, înainte de lansarea din 2022 a unei căști de AR & VR. (Bloomberg)

5. Noul sezon din Fortnite, care începe astăzi, nu va fi disponibil pe iOS și macOS din cauza luptei dintre Epic și Apple. De asemenea, utilizatorii platformelor Apple vor fi izolați, pierzând accesul la multiplayer cu alte platforme. (The Verge)

6. Peste 2.000 de comercianți online dau în judecată Amazon în India pentru practici concurențiale incorecte. Gigantul american este acuzat că a cumpărat produse angro, pe care le-a vândut în pierdere unor comercianți, care, la rândul lor, le vând pe Amazon, oferind reduceri mari. În acest fel, susțin reprezentanții All India Online Vendors Association, Amazon elimină din piață concurenții independenții. (Reuters)

7. Profitul Xiaomi a crescut YoY în Q2 cu 129.8% ($650 milioane), iar veniturile au fost mai mari cu 3,1% YoY ($7.77 miliarde), în ciuda dificultăților din India, piață pe care a dominat-o în ultimii 3 ani. În afara Indiei, activările de smartphone-uri Xiaomi sunt la 120% față de perioada de dinainte de pandemie. (TechCrunch)

8. Sony a deschis sistemul de precomenzi online pentru PlayStation, însă, acesta va putea fi accesat doar pe bază de invitație, iar programul de invitații a fost gândit să avantajeze clienții actuali ai companiei. Producătorul japonez spune că numărul consolelor disponibile pentru precomenzi va fi limitat în perioada sărbătorilor și nu toți cei interesați vor putea face o precomandă. (The Verge)

9. Asus a prezentat smartphone-urile ZenFone 7 ($750) și ZenFone 7 Pro ($950), care se remarcă, în primul rând, prin sistemul foto cu trei camere de tip Flip – acesta se ridică de pe spatele telefonului când este folosit pentru selfie-uri, jucând rol atât de cameră principală, cât și frontală, și eliminând nevoia decupării ecranului. (Engadget)

10. Bursa din Noua Zeelandă a fost atacată de două ori în două zile consecutive. Dacă prima oară a fost afectată doar ultima oră de trading, a doua oară activitatea a fost întreruptă pentru mai bine de trei ore. Se pare că au fost atacuri DDoS, însă nu au fost încă identificați atacatorii. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Tesla Model Y a fost fotografiat in nordul Californiei
Ether a crescut de trei ori mai mult decât bitcoin în prima jumătate a anului – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău