Statele Unite vor să construiască un Internet cuantic, care să funcționeze în paralel cu rețeaua actuală – Cronica de Tehnologie

1. Statele Unite vor să construiască un Internet cuantic, care să funcționeze în paralel cu rețeaua actuală. Considerat de oficialii americani “cea mai importantă frontieră tehnologică a secolului 21”, viitorul Internet, care va avea la bază legile mecanicii cuantice, va conecta o nouă generație de dispozitive și va transfera datele într-o manieră mai sigură. (Washington Post)

2. Garmin a fost săptămâna trecută victimă a unui atac cu ransomware, care a determinat întreruperea activității mai multor servicii online ale companiei, inclusiv a call center-ului. Producătorul american de wearables ar fi fost infectat cu WastedLocker, o variantă modificată a unui ransomware creat de hackerii rușii din grupul Evil Corp. (Bleeping Computer)

3. European Data Protection Board avertizează că nu există o perioadă de grație pentru companiile care transferă datele europenilor pe servere din Statele Unite în baza Privacy Shield, după ce acordul a fost declarat ilegal săptămâna trecută. Astfel, companiile trebuie să evalueze instrumente legislative alternative în baza cărora să facă transferul, precum anumite clauze contractuale. (TechCrunch)

4. Huawei și-a crescut cota pe piața smartphone-urilor din China cu 14% în Q2, ajungând să dețină 46% din piață, asta în condițiile în care piața s-a contractat cu 17% YoY. Cea mai mare creștere în această perioadă a înregistrat-o, însă, Apple, care a crescut cu 32%. O treime din smartphone-urile vândute în China în Q2 au 5G. (Counterpoint Research)

5. Pentru prima oară, Apple își produce în India smartphone-urile de top – Foxconn a început să producă iPhone 11 într-o fabrică din preajma localității Chennai. Apple reușește, astfel, să fenteze impozitul de 20% impus de India pentru electronicele de import și se poate pune la adăpost de efectele relațiilor volatile dintre Statele Unite și China. (Profit.ro)

6. Sistemele Mac ar putea primi suport pentru Face ID, conform unor referiri descoperite în codul versiunii beta 3 a lui macOS Big Sur. În prezent, dintre PC-urile Apple, Face ID este disponibil doar pe MacBook Air și MacBook Pro. (9to5mac)

7. Cu peste 5 miliarde de ore transmise în total în Q2, Twitch crește cu 56% față de Q1 și rămâne liderul detașat al serviciilor de streaming pentru jocuri. Însă, Facebook Gaming vine tare din urmă, ajungând la 334 milioane de ore pe lună în iunie și având un ritm anual de creștere de 200%. (StreamElements)

8. Experții în securitate trag un semnal de alarmă în legătură cu versiunea de Android a aplicației pentru dronele DJI Go 4. Descărcată de mai bine de 1 milion de ori, această aplicație colectează și trimite datele utilizatorilor în China. Aplicația celui mai mare producător de drone poate inclusiv să ruleze cod remote pe telefoanele pe care este instalată. (ArsTechnica)

9. Instagram indică folosirea camerei foto pe iOS 14 beta chiar și atunci când nu este cazul. Inclusiv când utilizatorii nu au pornite funcțiile de captură ale camerei, Instagram indică uneori că aceasta ar fi în uz, ceea ce i-ar putea determina pe unii să creadă că sunt, din nou, spionați de Facebook. Instagram spune că este un bug pe care-l va rezolva curând. (The Verge)

10. Camioanele și SUV-urile electrice produse de Rivian vor intra pe piață în vara anului viitor. Camioanele electrice R1T vor fi livrate începând cu luna iunie, iar SUV-urile electrice R1S vor intra pe piață în august. Rivian trebuie să onoreze o comandă de 100.000 de mașini electrice de transport pentru Amazon, iar primele 10.000 dintre acestea vor intra în uz în 2022. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Waymo își lansează public serviciul de ride-hailing fără șofer – Cronica de Tehnologie
$100 milioane vor procurorii americani de la un exchange de criptomonede – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău