Statele Unite vor să dezvolte o alternativă 5G la Huawei – Cronica de Tehnologie

1. Filmările private ale utilizatorilor Google Photos au ajuns în conturile altor persoane, din cauza unei erori. Google se apără spunând că au fost afectați doar 0,01% din utilizatori. Google Photos are peste 1 miliard de utilizatori, ceea ce duce numărul celor afectați la peste 100.000. (Profit.ro)

2. Cea mai nouă versiune de Chrome folosește un nou sistem de clasificare a cookie-urilor care blochează urmărirea cross-site și trece automat site-urile cu conținut mixt prin HTTPS. Chrome 80 are și o interfață nouă pentru notificări, care atrage mai puțin atenția utilizatorilor. (VentureBeat)

3. Statele Unite vor să dezvolte o alternativă 5G la Huawei. Companii precum Dell, Microsoft și AT&T lucrează la un standard comun care va permite rularea software-ului pentru 5G pe orice echipament, indiferent de cine a fost produs. (WSJ)

4. Google a plătit $80 miliarde dezvoltatorilor de aplicații pentru Android, de când există Play Store. Dezvoltatorii de aplicații pentru device-urile Apple au câștigat aproape dublu până acum, $155 miliarde. (9to5Google)

5. Nvidia lansează serviciul de streaming GeForce Now, care costă $5 pe lună și oferă o oră de testare gratuită. GeForce Now nu are o librărie proprie de jocuri, ci face streaming jocurilor pe care utilizatorii le-au cumpărat deja. Există, însă, o listă considerabilă de limitări. (Profit.ro)

6. Facebook lansează Parent Dashboard, un instrument care permite părinților să controleze mai bine felul în care cei mici folosesc aplicația Messenger Kids. Noul instrument va putea fi accesat de părinți din aplicația de Facebook. (Profit.ro)

7. SpaceX va organiza joi “Starship career day” la fabrica din Boca Chica, Texas. Elon Musk vrea mai mulți angajați care să facă posibilă operarea non-stop la facilitatea numită Stargate. (TechCrunch)

8. Comisia de Protecție a Datelor din Irlanda a început două investigații separate, care vizează Google și Tinder. Google este investigat pentru modul în care folosește datele de localizare, iar Tinder pentru procesarea datelor personale. (AP)

9. Jigsaw, companie deținută de Alphabet, testează un instrument care identifică imaginile modificate. Assembler, care poate identifica inclusiv imaginile manipulate cu ajutorul inteligenței artificiale, ar putea fi de folos jurnaliștilor. (NYTimes)

10. Cercetarea Soarelui intră într-o nouă fază, datorită noilor instrumente, sonde și telescoape, care permit studierea mult mai detaliată a celei mai apropiate stele de Pământ. (ArsTechnica)

Ți-ar mai putea plăcea
Măștile de protecție creează probleme pentru sistemele de recunoaștere facială – Cronica de Tehnologie
Huawei testează un smartphone cu propriul sistem de operare, Hongmeng – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău