A fost deschis primul Courtyard by Marriott din România – Cronica de Business

1. Compania lituaniană Apex Alliance Hotel Management a deschis primul hotel Marriott din România sub brandul de 4 stele Courtyard, în zona financiară a Capitalei, cu o investiţie de €22,5 milioane. (News.ro)

2. Vânzările online de mobilă s-au majorat în această toamnă în România cu 30% față de datele înregistrate în 2018, valoarea medie a unei achiziții fiind de €105, arată rezultatele unei analize publicate de către Vivre, retailer online din industria home & deco. (Profit.ro)

3. PKP Cargo din Polonia, al doilea cel mai mare transportator de marfă pe calea ferată în UE, poartă discuții pentru a cumpăra pachete de acțiuni la trei companii din România. (Hotnews)

4. Sistemul Medical MedLife, cel mai mare jucător pe piaţa de servicii medicale private din România, va achiziţiona integral acţiunile Spitalului Lotus din Ploieşti, care asigură servicii integrate de ambulatoriu, imagistică, laborator, spitalizare şi maternitate. (News.ro)

5. Capacitatea de producție de energie regenerabilă la nivel global este așteptată să crească cu 50% între 2019 și 2024. (CNBC)

Bonus:

6. Producătorul de cosmetice Coty vizează vânzarea diviziei de produse profesionale, inclusiv brandurile Wella, OPI și Clairol, precum și a subsidiarei braziliene. Compania așteaptă să încaseze până la $9 miliarde, cumulat. (Financial Times)

7. Grupul de investiții deținut de miliardarul ceh Daniel Kretinsky, care a cumpărat anterior Compari.ro și posturi de radio în România, a achiziționat o participație de 4% în ProSiebenSat.1 Media, grupul german de televiziune aflat în centrul speculațiilor privind o posibilă consolidare a industriei TV din Europa. (Profit.ro)

8. Conducerea Erste Asset Management l-a numit pe Horia Braun-Erdei în poziţia de preşedinte executiv (CEO) al Erste Asset Management România, iar schimbarea va intra în vigoare începând cu 1 noiembrie. (Bursa).

9. Netflix va emite bonduri în valoare de $2 miliarde pentru a-și finanța în continuare producția de conținut propriu. (Variety)

10. Polonezii de la Senetic ţintesc afaceri de 13 milioane lei pe piaţa de distribuţie IT&C din România. Compania l-a recrutat pentru poziţia de şef al operaţiunilor locale pe Adrian Furnică, fostul director de vânzări al retailerului Depozitul de Calculatoare. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Un număr de 29 de firme private s-au înrolat voluntar, în prima săptămână de la lansare, pentru utilizarea sistemului informatic e-Factură – Cronica de Business
Microsoft preia publisherul Doom și Wolfenstein – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău