„Strange World / O lume ciudată”, cel mai nou lungmetraj animat Disney, are premiera azi în cinematografe – Cronica de Divertisment

1. Premiera săptămânii în cinematografele din România este “The Fabelmans” (“Fabelmans: Povestea unei vieți aparte”), regizat de Steven Spielberg. Este povestea semi-autobiografică bazată pe adolescența și primii ani de regie ai lui Spielberg, relatată însă din perspectiva unui producător de film fictiv pe nume Sammy Falbelman.

2. La cinema apare în acest weekend și “She Said” (“Asta spune ea”), o dramă biografică despre scandalul sexual în care a fost implicat producătorul Harvey Weinstein în 2017 și care a declanșat mișcarea MeToo. Producția este bazată pe cartea cu același nume scrisă de reporterii Jodi Kantor și Megan Twohey de la The New York Times.

3. „Strange World / O lume ciudată”, cel mai nou lungmetraj animat Disney, are premiera azi în cinematografele din România. Animația călătorește într-un tărâm neexplorat și înșelător, unde creaturi fantastice îi așteaptă pe legendarii Cladeș, o familie de exploratori ale căror neînțelegeri amenință distrugerea celei mai recente misiuni și – de departe – cea mai importantă. Filmul îl are în rolul principal pe Jake Gyllenhaal (vocea Exploratorului Clade), iar pe afiş regăsim alte nume celebre, inclusiv regizorul Don Hall (cunoscut pentru filmele: Big Hero 6, Raya and the Last Dragon) și co-regizorul și scriitorul Qui Nguyen (co-scenaristul filmului Raya).

4. Filmul românesc al săptămânii este “Oameni de treabă” în regia lui Paul Negoescu. Ilie (Iulian Postelnicu) este polițist într-un sat pentru ai cărui locuitori corupția este un mod de viață. În urma unei serii de evenimente violente la care asistă, bărbatul se vede nevoit să ia decizii importante la muncă și în viața personală.

5. Celebra trupă americană de heavy-metal Pantera va susține un concert în cadrul festivalului de muzică rock Metalhead Meeting 2023, care va avea loc în perioada 26-28 mai la centrul expozițional Romexpo din București. Biletele pentru publicul larg se pun în vânzare astăzi la ora 10:00 sub forma unor abonamente valabile pentru toate cele trei zile ale festivalului, iar prețurile promoționale sunt de 339 lei, 399 lei și 699 lei. Concertul Pantera va avea loc în 27 mai, însă organizatorii nu intenționează să vândă bilete de o zi. (IaBilet)

6. Noul documentar “Good Night Oppy” despre misiunea spațială Mars Exploration Rover dezvoltată de NASA este disponibil din această săptămână pe platforma Amazon Prime Video. Producția oferă detalii din culisele misiunii lansată în 2003 prin care NASA a trimis pe Marte roverele Spirit și Opportunity pentru explorarea Planetei Roșii. Rover-ul Spirit a fost activ până în 2010, în timp ce Opportunity a funcționat până în 2018.

7. Noul serial “Willow” din universul Star Wars va avea premiera miercuri, 30 noiembrie, pe platforma Disney+. Bazat pe caracterele create de George Lucas, producția spune povestea a 6 eroi care pornesc într-o aventură primejdioasă departe de casă și în care trebuie să colaboreze pentru a salva lumea. Serialul este o continuare a filmului cu același nume din 1988 și are în total 6 episoade.

8. Documentarul “What Killed Maradona” este disponibil din această săptămână pe platforma HBO Max. Realizată în 2021, producția analizează circumstanțele în care a încetat din viață marele fotbalist argentinian Diego Armando Maradona.

9. Documentarul “Take Your Pills: Xanax” va avea premiera miercuri, 30 noiembrie, pe platforma Netflix. Documentarul încearcă să ofere o nouă perspectivă asupra unui medicament utilizat pentru persoanele care suferă de anxietate, dar care în același timp are ca efecte secundare depresia și lipsa de somn.

10. Teatrul Național “Vasile Alecsandri” din Iași găzduiește în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie evenimentul Zilele Teatrului Național Iași, în cadrul căruia vor avea loc 11 spectacole de teatru, printre care se numără “Sindromul Quihote”, “Năpasta”, “Plugarul și moartea” sau “1984”. În plus, în fiecare zi va avea loc și o conferință sau o lansare de carte. (Destination Iași)

Bonus: Disney a publicat un nou trailer pentru noul film SF “Avatar: The Way of Water”, continuarea producției din 2009 care este și în prezent filmul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei. Producția regizată de James Cameron îi are în rolurile principale pe Sam Worthington, Zoe Saldana, Kate Winslet și Sigourney Weaver și va avea premieră în cinematografe în 16 decembrie.

Ți-ar mai putea plăcea
Al patrulea sezon al serialului “Fargo” va putea fi urmărit pe HBO Go de joi, 1 aprilie – Cronica de Divertisment
Filmul Black Panther: Wakanda Forever este premiera săptămânii la cinema – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău