Streaming-ul live a crescut în luna aprilie cu 99% față de anul trecut – Cronica de Tehnologie

1. Streaming-ul live a crescut în luna aprilie cu 99% față de anul trecut, în contextul izolării sociale. Cu 1.645 miliarde de ore watchtime pe lună, Twitch a crescut cel mai mult, +101% față de anul trecut. (The Verge)

2. Epic Games a anunțat Unreal Engine 5, care va fi disponibil de anul viitor. Dincolo de noile tehnologii “Nanite virtualized geometry” și “Lumen”, noua versiune reprezintă un milestone prin faptul că Epic nu va opri comisionul de 5 procente de la creatorii de jocuri care folosesc Unreal Engine 5 decât când vânzările acestora depășesc $1 milion. Noua politică se aplică retroactiv de la 1 ianuarie 2020. (The Verge)

3. Experții în securitate cibernetică avertizează că, desi s-au arătat funcționale până acum, sistemele de vot online nu sunt suficient de sigure. (Wired)

4. Din 18 mai, toți șoferii și pasagerii Uber vor trebui să poarte măști. Pasagerii vor sta doar pe bancheta din spate, iar șoferii vor trebui să-și facă un selfie înainte de acceptarea unei curse, pentru a dovedi că poartă mască.  (CNBC)

5. Apple le cere publicațiilor care participă la News+ permisiunea de a produce versiuni audio ale știrilor, semnalând o viitoare lansare a unei opțiuni audio a serviciului de știri. Costurile de producție ale versiunilor audio vor fi suportate de Apple. (DigiDay)

6. Următoarea versiune de Chrome va include o funcție de grupare a tab-urilor. Grupurile de tab-uri vor putea fi personalizate cu nume (care suportă emoji) și culori, iar tab-urile grupate astfel vor putea fi mutate și închise împreună. (Google)

7. Netflix încă reduce calitatea video în Europa, la 55 de zile de când a luat această măsura la cererea UE. Din ce în ce mai mulți utilizatori se arată nemulțumiți de acest lucru, mai ales cei care plătesc pentru UHD, unde bitrate-ul a scăzut și cu peste 50% în unele cazuri. (Variety)

8. Twitter a cumpărat CrossInstall, o companie de reclame mobile interactive care nu a primit nicio finanțare externă. Nu se cunoaște valoarea achiziției. (Ad Exchanger)

9. Anul trecut, Google a eliminat din Play Store 813 aplicații “creepware”, folosite în general de hackeri pentru urmărirea utilizatorilor. Google a folosit un algoritm dezvoltat de mai mulți cercetători, numit CreepRank, care analizează comportamentul aplicațiilor și realizează o clasificare în funcție de nivelul de abuz. (ZDNet)

10. Abonamentul Spotify Premium Family este disponibil și în România. Acesta costă 8 euro, acomodează până la 6 persoane care locuiesc la aceeași adresă și include funcții de control parental. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
TikTok a fost cea mai descărcată aplicație în primul trimestru al anului – Cronica de Tehnologie
Poliția a închis cea mai mare fermă ilegală de minare a criptomonedelor din Ucraina – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău