Galaxy S23 Plus este considerat cel mai bun smartphone cu Android lansat până acum anul acesta – Cronica de Tehnologie

1. În Statele Unite funcționează 34 de operațiuni pentru minarea de Bitcoin la scară largă, care contribuie la creșterea prețului energiei și a poluării. 10 dintre acestea sunt localizate în Texas, acolo unde statul plătește $175,000 pe oră pentru a ține sistemele offline atunci când rețeaua are dificultăți. (NY Times)

2. Doi tineri au murit într-un incendiu cauzat de o bicicletă electrică pusă la încărcat în Queens. Până acum, anul acesta, cinci oameni au murit din cauza celor 59 de incendii declanșate de bateriile pe litiu, după ce, pe durata anului trecut, aceste accidente au ucis șase oameni. (NY Times)

3. YouTube anunță o serie de facilități noi pentru abonații Premium, în frunte cu o nouă opțiune de calitate, numită 1080p Premium. Aceasta are un bitrate mai mare decât varianta normală de 1080p și promite o imagine mai clară inclusiv în cazul filmărilor cu multă mișcare. (TechCrunch)

4. Piața PC-urilor a scăzut în primul trimestru cu 29%, după ce au fost livrate 56,9 milioane de unități, conform IDC. Cel mai mult a avut de suferit în această perioadă Apple, ale cărei sisteme s-au vândut cu peste 40% mai slab. Analiștii sunt, însă, optimiști, așteptându-se la o revenire începând cu a doua jumătate a anului. (Profit.ro)

5. Galaxy S23 Plus este considerat cel mai bun smartphone cu Android lansat până acum anul acesta. Cel mai accesibil flagship este Google Pixel 7, în vreme ce OnePlus 11 5G este cea mai bună alternativă la telefoanele vândute de Samsung și Google. (The Verge)

6. Uber a vândut 50,03% din super aplicația Careem pentru $400 de milioane către Emirates Telecommunications. Compania americană rămâne acționar al produsului pe care l-a cumpărat în 2020 și păstrează proprietatea business-ului de ride hailing. (Bloomberg)

7. Primul sistem binar compus din două pitice maro de tip Y a fost descoperit de o echipă internațională de astronomi cu ajutorul telescopul spațial James Webb. Piticele brune sunt obiecte substelare intermediare (între planete și stele) cu mase sub limita de ardere a hidrogenului. Subclasa Y desemnează cele mai reci și mai puțin luminoase pitice brune. (Phys)

8. Google a fost amendat în Coreea de Sud cu $32 de milioane pentru că și-a folosit poziția dominantă pentru a bloca creșterea magazinului local de aplicații One Store. Gigantul american este acuzat că a constrâns mai multe companii de jocuri să-și lanseze produsele exclusiv în Play Store. (Bloomberg)

9. Un producător american de suplimente alimentare a fost amendat cu $600,000 pentru înșelarea clienților prin intermediul review-urilor de pe Amazon. The Bountiful Company a combinat review-urile mai multor produse pentru a obține aprecieri mai bune și note mai mari pentru unele dintre acestea. (TechCrunch)

10. Oamenii de știință sunt mai aproape de obținerea unui tratament pentru ficatul gras, după ce un experiment a dat roade în cazul animalelor. Aceștia au creat o tripeptidă pe bază de glicină, numită DT-109, cu care au prevenit cicatrizarea ficatului și au inversat acumularea de grăsime în cazul unei forme severe a bolii hepatice grase, numită steatohepatită nealcoolică. (MedicalXpress)

Ți-ar mai putea plăcea
$100 milioane vor procurorii americani de la un exchange de criptomonede – Cronica de Tehnologie
Microsoft a lansat prima versiune beta de Windows 11 – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău