Studiu: 22 de milioane dintre lucrările studențești din ultimul an au fost realizate cu ajutorul AI-ului – Cronica de Tehnologie

1. xAI a prezentat Grok-1.5V, primul model lingvistic multimodal al companiei, care va fi disponibil în curând. Startup-ul lui Elon Musk a oferit mai multe exemple pentru a demonstra ce poate face acesta, de la transformarea unei scheme logice în cod Python, la generarea unei povești pornind de la desenele unui copil. (VB)

2. Meta testează o serie de funcții de AI în WhatsApp, Instagram și Messenger. În Instagram, de exemplu, sunt testate două abordări – un chatbot care răspunde la întrebări și o opțiune pentru descoperirea conținutului cu ajutorul AI-ului. (Profit.ro)

3. 22 de milioane dintre lucrările studențești din ultimul an au fost realizate cu ajutorul AI-ului, arată un studiu care a analizat peste 200 de milioane de astfel de lucrări. 3% dintre acestea au fost scrise chiar în proporție de peste 80% de AI. (FT)

4. China le-a cerut operatorilor locali de comunicații să renunțe la echipamentele care folosesc cipuri străine până în 2027. Afectate de această decizie vor fi companii americane precum Intel și AMD. (WSJ)

5. Google va dota mai multe viitoare dispozitive mobile ale companiei cu modemul 5400 de la Samsung, care le va conferi funcții de comunicare prin satelit. Alături de seria de smartphone-uri Pixel, aceleași facilități se vor regăsi la Pixel Fold și o viitoare tabletă 5G a companiei. (Profit.ro)

6. Numărul companiilor cu o poziție de șef pentru AI aproape că s-a triplat la nivel global în ultimii cinci ani, potrivit rețelei sociale LinkedIn. Cei desemnați supraveghează implementarea soluțiilor de inteligență artificială în cadrul organizațiilor și îmbunătățirea eficienței muncii. (FT)

7. Huawei și-a prezentat primul AI PC, dotat cu procesoare Core Ultra 9 de la Intel. MateBook X Pro se bazează pe sistemul de operare HarmonyOS și modelul lingvistic Pangu, ambele dezvoltate intern, și va costa până la $2,027. (Profit.ro)

8. Companiile de software și servicii au emis datorii de aproape $30 de miliarde. Cu excepția imobiliarelor, aceasta este industria cu cele mai multe organizații clasificate ca fiind în dificultate. (Bloomberg)

9. Google va închide serviciul One VPN, din cauza numărului mic de oameni care-l folosesc. Compania spune că va folosi resursele eliberate de închiderea acestuia pentru a se concentra pe alte servicii, care au o căutare mai mare. (Profit.ro)

10. Hackerii au accesat în jur de 576.000 de conturi Roku, iar în aproape 400 de cazuri au fost folosite informațiile de plată salvate pentru a se face abonamente la servicii de streaming sau a se achiziționa alte dispozitive ale companiei. Incidentul vine la o lună după ce alte 15.000 de conturi fost afectate de o breșă similară. (Hollywood Reporter)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple lucrează la mai multe noi versiuni de Watch – Cronica de Tehnologie
SUA au confiscat 48 de site-uri web care făceau parte dintr-o rețea ce vindea servicii pentru atacuri DDoS – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău