Studiu: 71% dintre pacienții infectați cu noul coronavirus nu au transmis mai departe virusul – Cronica Știrilor Pozitive

1. 71% dintre pacienții infectați cu noul coronavirus nu au transmis mai departe virusul. Datele apar într-un studiu de amploare realizat în India care a analizat 575.000+ de contacte ale celor 85.000 de pacienți. (Link)

2. Rezultatele studiilor arată că vaccinul anti Covid-19 dezvoltat de Moderna generează anticorpi pentru persoanele în vârstă la același nivel înregistrat la persoanele tinere. (Link)

3. Cercetătorii de la MIT care dezvoltă o versiune compactă a unui reactor de fuziune nucleară au anunțat că sistemul ar trebui să funcționeze, reînnoind speranțele că obiectivul de a imita felul în care soarele produce energie ar putea fi atins și, în cele din urmă, va contribui la luptă împotriva schimbărilor climatice. (NYTimes)

4. Obiectivul este de a trece la o perspectivă stabilă pentru economie, a declarat ministrul de Finanţe, care se aşteaptă ca agenţia de evaluare S&P să menţină ratingul în decembrie. Oficialul a dat asigurări că nu vor creşte taxele şi nici dobânzile în România. (News.ro)

5. Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că metroul de suprafaţă va fi gata până la sfârşitul mandatului, adică în 2024. (News.ro)

6. Nu există o legătură între deschiderea școlilor după perioada de izolare și vacanță și creșterea numărului de cazuri noi de infectare, relevă unstudiu realizat de o fundație din Geneva în 191 de țări. (Reuters)

7. Acoperirea feţei cu o mască de protecţie împotriva noului coronavirus ar permite dezvoltarea unor forme benigne sau asimptomatice ale covid-19, iar pe lângă faptul că ar încetini circulaţia virusului SARS-CoV-2 ar permite o reducere a numărului cazurilor grave, potrivit unei ipoteze ale unor cercetători. (News.ro)

8. Ministerul Afacerilor Interne a lansat campania „Pentru ca alţii să trăiască, donează plasmă” şi se adresează tuturor celor care au trecut prin boală şi pot dona plasmă pentru salvarea pacienţilor în stare gravă. (News.ro)

9. Țânțarii nu transmit mai departe noul coronavirus, chiar dacă au mușcat o persoană infectată, relevă un studiu realizate de Universitatea de Stat din Kansas împreună cu Departamentul Agriculturii. (Link)

10. Dacă se menține ritmul actual, femeile din tehnologie vor ajunge la același nivel de reprezentativitate cu bărbații, în 12 ani. (CNBC)

11. Tații din Franța vor beneficia de un număr dublu de zile de concediu, de la 14 la 28, la nașterea unui copil. Măsura va intra în vigoare din vara viitoare. (NYTimes)

12. Patru astronauţi americani care urmează să plece în curând pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) urmează să voteze în spaţiu, în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, în care preşedintele în exerciţiu Donald Trump îl înfruntă pe democratul Joe Biden. (News.ro)

13. Restaurantele din New York City s-au redeschis la interior pentru prima oară după șase luni de închidere. (Link)

14. Cântăreţul britanico-libanez Mika a strâns un milion de dolari după concertul caritabil „I love Beirut”. (News.ro)

15. În ciuda restricţiilor contextului pandemic, 32.405 de persoane au participat la ediţia a 7-a Art Safari, care s-a încheiat duminică noapte, au transmis organizatorii. (News.ro)

16. Chadwick Boseman și-a donat o parte din salariu actriței Sienna Miller, partenera sa din filmul “21 Bridges”, pentru ca aceasta să fie plătită corect. (Variety)

Membrii unei organizații non profit din Cape Town, Africa de Sud, dansează ‘Jerusalema’ pentru a ridica moralul populației afectate de lupta împotriva pandemiei. Nic Bothma/EPA:

Ți-ar mai putea plăcea
Noua Zeelandă a învins din nou coronavirusul – Cronica Știrilor Pozitive
În ultimele două zile, numărul pacienților vindecați în România a fost dublu comparativ cu numărul cazurilor noi raportate – Cronica Știrilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău