Rata infecțiilor la nivelul întregului stat New York a rămas sub 1% pentru ultimele 30 de zile – Cronica Știrilor Pozitive

1. Maria Van Kerkhove, director tehnic la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) care se ocupă de Covid-19, a subliniat că pentru moment sunt „aproape irelevante din punct de vedere statistic” cazurile de reinfectare cu coronavirus în lume. „Din mai mult de 26 de milioane de infectări contabilizate în lume au fost doar câteva de reinfectare, până în prezent puţin relevante. În orice caz le studiem împreună cu laboratoarele din unele ţări”. (News.ro)

2. Rezultatele unui studiu realizat în Maranhão, Brazilia:
– Procentul populației infectate: ~40.4%
– IFR (Infection fatality rate): ~0.17%
– Procentul asimptomaticilor: ~26%
– Raportul dintre numărul persoanelor estimate a fi infectate și cazurile reale raportate: ~22x. (Link)

3. Guvernatorul statului New York a anunțat că rata infecțiilor la nivelul întregului stat a rămas sub 1% pentru ultimele 30 de zile iar numărul pacienților internați pentru COVID-19 a scăzut la 410, cel mai mic nivel înregistrat din 16 martie. (Axios)

4. O cercetătoare din România, Alexandra Baneu, a câştigat un grant de aproape 1,2 milioane de euro din partea Consiliul European pentru Cercetare. (News.ro)

5. Florida a raportat cel mai mic număr de noi infectări din ultimele aproape 3 luni. (Link)

6. Autoritățile medicale din Germania au aprobat începerea fazelor 2 și 3 pentru vaccinul anti Covid-19 dezvoltat de Pfizer și compania germană BioNTech. (CNN)

7. Spitalul mobil Covid-19, promis la începutul anului de autorităţile ieşene, a fost finalizat, unitatea având 250 de paturi, dintre care 100 la Terapie Intensivă, urmând a primi primii pacienţi după acordarea avizelor de către Ministerul Sănătăţii. (News.ro)

8. Cineplexx România va deschide cele patru cinematografe pe care le operează, începând din 15 septembrie, după ce în luna martie au fost închise ca urmare a instaurării stării de urgență și a măsurilor impuse de Guvern pentru a preveni raspândirea virusului. (Profit.ro)

9. Guvernul britanic speră să obţină un vaccin, foarte aşteptat, împotriva noului coronavirus la începutul lui 2021, a anunţat luni ministrul britanic al Sănătăţii Matt Hancock. (News.ro)

10. Piața de bunuri de larg consum a înregistrat o creștere în valoare de 12% în prima jumătate a anului 2020 față de aceeași perioada anului pecedent. Pe fondul unor prețuri majorate cu 5%, conform Eurostat, gospodăriile din România au cumpărat volume mai mari cu 9% și au ales segmente inferioare de preț. (Profit.ro)

11. Dacia a dat publicității primele imagini cu noile generații Logan, Sandero și Sandero Stepway, după ce zilele trecute publicase câteva detalii ale acestor modele. Potrivit comunicatului oficial, noile mașini vor fi mai mari decât cele din generația actuală. (Profit.ro)

12. Principalul opozant rus al lui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi, otrăvit în Rusia cu un agent neurotoxic de tip noviciok potrivit Berlinului, a ieşit din coma indusă şi urmează să fie decuplat – ”în etape” – de la aparatul de ”vetilaţie”, a anunţat luni Spitalul Charité din capitala germană. (News.ro)

13. China a anunțat că exporturile în august au crescut cu 9,5%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, peste așteptările analiștilor. Importurile au scăzut cu 2,1%, rezultând un surplus de aproape $59 de miliarde. (CNBC)

14. T-Mobile lansează un program în valoare de $10.7 miliarde prin care oferă studenților acces la hotspot-uri wireless și 100 GB pe an de date gratuit, plus laptopuri și tablete la preț de achiziție. “Project 10Million” urmărește să conecteze câți mai mulți studenți care nu pot urma cursurile online. (GeekWire)

15. După de 6 luni în care activitatea a fost total întreruptă sau spectacolele s-au jucat doar în aer liber, în cadrul unei stagiuni estivale, Teatrul Nottara reia reprezentațiile în cele două săli din Bulevardul Magheru. (Hotnews)

16. World Press Photo, cea mai importantă expoziţie de fotojurnalism la nivel global, va debuta la Muzeului Naţional de Artă al României din Bucureşti pe 9 septembrie. (News.ro)

17. România a învins Austria, scor 3-2 (Baumgartner ’17, Onisiwo ’81 / Alibec ‘3, Grigore ’51, Maxim ’69), în a doua rundă din grupele Ligii Națiunilor. Naționala noastră este lideră, după două meciuri, în grupă.

18. Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer s-au calificat, luni, în semifinalele probei de dublu masculin din cadrul turneului US Open. (News.ro)

Fotografia dimineții – O lună plină deasupra moscheei Camlica, din Istanbul. Isă Terli / Anadolu Agency / Getty:

Ți-ar mai putea plăcea
Peste 150.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ, adică mai mult de o jumătate, au fost vaccinaţi anti-COVID până în prezent – Cronica Știrilor Pozitive
Ministrul Sănătății: Sper că de săptămâna viitoare numărul îmbolnăvirilor să scadă – Cronica Știrilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău