Studiu: Copiii care merg la crese și grădinițe nu prezintă nici un risc de transmitere a virusului la adulți – Cronica Știrilor Pozitive

1. Deși numărul persoanelor infectate cu noul virus se apropie de 40 de milioane, la nivel global, mai puțin de 5 cazuri de reinfectare au fost documentate până acum. (NYTimes)

2. Procentul copiilor până în 5 ani, la nivel global, infectați cu virusul care provoacă Hepatita B a scăzut sub 1%, de la 5% cât era la începutul anilor 2000. 85% dintre copiii Planetei beneficiază în acest moment de toate cele trei doze ale vaccinului HBV. (Link)

3. Copiii care merg la crese și grădinițe nu prezintă nici un risc de transmitere a virusului la adulți, relevă un studiu realizat de Universitatea Yale pe 57.000 de copii din SUA. (WSJ)

4. Numărul pacienților declarați vindecati, la nivel global, de Covid-19, va depăși în acest weekend 30 de milioane.

5. Există toate şansele ca anul viitor în România să se lucreze pe 250-300 km de autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare, iar până în 2024 pot fi finalizaţi 700 km de autostradă şi 300 km de drum expres, a declarat ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode. (News.ro)

6. Ministerul Finanţelor nu are în vedere o majorare a taxelor nici în acest an şi nici în anul următor, pentru că are deja soluţii de finanţare a cheltuielilor care sunt necesare în această perioadă, a declarat joi ministrul Finanţelor. “Nu creştem taxele. Am spus: nu vom creşte taxele în această perioadă şi nici în viitor. Nu este un moment pentru a creşte taxele. Noi credem într-o economie liberală, cu impozite mici, puţine, dar pe care le plăteşte toată lumea.“ (Link)

7. Cel mai mare producător de ciment din lume, LafargeHolcim, a devenit prima companie globală din sectorul construcțiilor care a anunțat că își va reduce emisiile, cu 20%, în următorii 10 ani și va deveni neutră până în 2050. 8% din emisiile de gaze, la nivel global, sunt generate de industria cimentului. (FT)

8. Riscul expunerii la coronavirus în avioane este foarte scăzut, arată un studiu al Departamentului american de Apărare publicat ieri. (Reuters)

9. Crimele violente au scăzut anul trecut, în SUA, cu 0.5%, pentru al treilea an consecutiv. (Link)

10. Ieri, la Paris, CEO-ul Renault Group, Luca de Meo și Denis Le Vot, membru în comitetul executiv și coordonator al mărcii Dacia, au lansat Dacia Spring, primul automobil electric de serie. Caracteristicile sale ar putea face din acest automobil cel mai vândut vehicul electric din Europa. (Profit.ro)

11. Vietnam a anunțat că 22.132 de hectare de pădure tropicală vor deveni rezervație naturală, sub numele „Dong Chau-Khe Nuoc Trong”, care înseamnă „Apa limpede din defileu”. În noua rezervație trăiesc 40 de specii de cale de dispariție. (Link)

12. Grupul celor douăzeci cele mai puternice economii ale lumii, G20, a agreat să suspende plățile datoriilor din țările cu venituri reduse pentru încă șase luni. (AlJazeera)

13. Piața de mașini electrificate din România a crescut cu aproape 60%, în pofida scăderii de peste 30% a pieței auto în acest an. (Profit.ro)

14. Rebelii Huti din Yemen, sprijiniți de Iran, au eliberat doi ostatici americani, în schimbul eliberării a aproximativ trei sute de prizonieri rebeli, într-o înțelegere negociată de SUA. Sandra Loli, un ajutor umanitar, a fost ținută prizonieră timp de trei ani, iar Mikael Gidada, un om de afaceri, pentru aproape un an. (WashingtonPost)

15. Facebook implementează soluții de inteligență artificială pentru a descoperi electro-catalizatori care să ajute la conversia energiei solare sau generate de vânt în alți combustibili, care sunt mai ușor de stocat. În prezent, testarea catalizatorilor se află la nivelul zecilor de mii pe an, însă, cu ajutorul Universității Carnegie Mellon, Facebook crede că poate ajunge să testeze miliarde de catalizatori pe an. (CNBC)

16. O companie americană a prezentat un delfin robot al cărui preț este între $3 și $5 milioane. Robotul ar putea înlocui delfinii în parcurile marine de distracție, în condițiile în care din ce în ce mai multe țări interzic păstrarea delfinilor în captivitate. (Reuters)

17. Documentarul „colectiv”, în regia lui Alexander Nanau, este propunerea României pentru o nominalizare la premiile Oscar 2021, secţiunea „Cel mai bun lungmetraj internațional”, anterior numită “Cel mai bun film străin”. (News.ro)

18. Compania Naţională de Investiţii a anunţat, joi, că lucrările sunt aproape finalizate pe şantierul Stadionului Steaua, arenă din programul Euro-2020. (News.ro)

19. Asociaţia Ateliere Fără Frontiere a lansat programul „Dăm Click pe România 2020”, parte din platforma de donaţii de calculatoare EduClick, prin care va dota cu 2.000 de calculatoare unităţile de învăţământ din România. (News.ro)

Fotografia dimineții – Un cuplu japonez își face un selfie într-un câmp înflorit din parcul aflat pe insula Nokonoshima. Jiji Press / AFP / Getty:

Ți-ar mai putea plăcea
CEO-ul Pfizer crede că autoritățile americane vor autoriza în octombrie vaccinul anti Covid-19 – Cronica Știrilor Pozitive
România a avut cea mai mare creștere a PIB pe locuitor spre media UE în 2019 – Cronica Știrilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău