Studiu: Imunitatea dobândită după infectarea cu noul coronavirus ar putea dura ani – Cronica Știrilor Pozitive

1. La 8 luni de la infectarea cu noul coronavirus, imunitatea dobândită de majoritatea persoanelor, care au avut Covid-19, este în continuare prezentă în celule și ar putea dura o perioadă lungă de timp, de ordinul anilor. Datele apar într-un nou studiu prezentat ieri. (NYTimes)

2. În această dimineață, numărului pacienților declarați vindeți de Covid-19 va depăși 39 de milioane, la nivel global. Rata cazurilor grave, din total cazuri active în acest moment, a scăzut la 0.65%.

3. Directorul general al grupului farmaceutic american Pfizer a confirmat marți că o cerere de autorizare de introducere pe piață pentru vaccinul Covid-19 va fi depusă foarte curând în Statele Unite, ceea ce ar putea permite ca primele vaccinări să aibă loc în decembrie. (Hotnews)

4. Rezultatele preliminare ale unui studiu realizat de Universitatea din Cardiff arată că apă de gură ucide coronavirusul prezent în salivă în 30 de secunde. (CNBC)

5. Naţionala României de tineret s-a calificat la Campionatul European Under-21 din 2021, pentru a doua oară consecutiv, după ce a remizat acasă, scor 1-1, cu reprezentativă din Danemarca. (Video)

6. Cadrele medicale de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu au declarat că niciun nou-născut nu a fost diagnosticat până acum cu COVID-19, deşi au fost peste 40 de mame infectate care au născut în spital. (Hotnews)

7. Un studiu național arată că viața a 1,2 milioane de americani a fost salvată după ce au fost diagnosticați cu cancer între 2000 și 2016, datorită noile scheme de tratament disponibile . Mortalitatea cauzată de cancer a scăzut cu 24% în această perioadă, pentru 15 dintre cele mai comune forme de cancer. (Link)

8. Pentru a doua lună consecutivă, industria auto din România raportează peste 50.000 de autoturisme fabricate la cele două uzine, Mioveni și Craiova. (Profit.ro)

9. Trei mașini Hyundai Kona Electric, cu baterii de 64kWh, au parcurs o distanță mai mare de 1000km fără să fie nevoie de reîncărarea bateriei. (Link)

10. Emiratele Arabe Unite a schimbat radical legislația, cu efect imediat, renunțând la multe pedepse impuse de legea islamică. Un cuplu necăsătorit poate locui împreună, consumul de alcool nu mai este infracțiune, hărțuirea femeilor de către bărbați devine infracțiune, iar crimele comise „din onoare” de către rudele de sex masculin ale unei femei nu vor mai fi tratate ca infracțiuni minore. (Link)

11. Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat că nu va renunța la iluminatul festiv, de Sărbători, tocmai pentru că este o perioadă grea. „Vom avea cu siguranță iluminat festiv pentru că, deși trecem printr-o perioadă mai grea, e important să avem o atmosferă de sărbători și copiii să simtă că este perioada Crăciunului. Vom avea niște ornamente, niște luminițe, atât în centru, dar și în câteva cartiere pentru că nu vrem să încurajăm oamenii să vină în centru, ci să simtă această atmosferă și în cartiere”. (EuropaLibera)

12. Alegătorii din Nevada s-au pronunţat, la 18 ani după ce au rezervat instituţia căsătoriei numai cuplurilor heterosexuale, cu o majoritate largă, în favoarea abrogării acestei măsuri şi înscrierii în Constituţia statului a recunoaşterii uniunilor între persoane de acelaşi sex. Această decizie face din Nevada primul stat american care recunoaşte şi protejează căsătoria între persoane de acelaşi sex prin Constituţie. (News.ro)

13. Organizatorii olimpiadei de la Tokio avansează cu planurile pentru a avea olimpiada cu spectatori vara viitoare, a declarat directorul Comitetului Olimpic Internațional, după întâlnirea cu premierul japonez Yoshihide Suga. (Link)

Fotografia dimineții este un grafic care arată scăderea sau plafonarea numărului de cazuri noi, pentru ultimele 30 de zile, în mai multe țări din Europa, comparativ cu România:

Ți-ar mai putea plăcea
Se deschide, cu un an mai devreme față de termen, primul tronson de autostradă din Moldova – Cronica Știrilor Pozitive
Numărul persoanelor declarate vindecate la nivel global a depășit 20 de milioane – Cronica Știrilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău