Șapte județe nu au înregistrat nici un caz nou de infectare în raportarea de ieri – Cronica Știrilor Pozitive

Vive la France!

1. Anticorpii lamelor neutralizează coronavirusul în laborator, au anunțat cercetătorii britanici. Cercetătorii speră că anticorpii – cunoscuți ca nano-anticorpi datorită dimensiunilor mici – pot fi transformați în tratament pentru pacienții cu forme grave de Covid-19. Descoperirile au fost publicate în Nature Structural & Molecular Biology. (Hotnews)

2. Luni, 13 iulie, nu s-au identificat cazuri noi de coronavirus în următoarele judeţe: Satu Mare, Sălaj, Ilfov, Giurgiu, Constanţa, Călăraşi şi Caraş-Severin. (Digi24)

3. Cercetătorii Universităţii Queensland din Australia au dezvoltat un vaccin împotriv COVID-19 care a intrat în faza de testare pe subiecţi umani. (Digi24)

4. UiPath, primul unicorn înființat de antreprenori români, a atras o nouă finanțare de la un grup de investitori conduși de Alkeon Capital Management, obținând o evaluare de peste $10 miliarde. (Profit.ro)

5. Aproape două treimi (63%) dintre românii care au ieșit la cumpărături în perioada post-izolare declară că încearcă în mod activ să achiziționeze produse de la comercianții locali pentru a-i ajuta să-și readucă activitatea la normal. (Profit.ro)

6. Primăria Capitalei va testa gratuit de COVID-19 bucureștenii care pleacă în Grecia și alte destinații de vacanță.Testele vor fi de tip antigen, făcute cu aparate Real Time (RT)-PCR din 12 clinici private și de stat cu care Primăria are parteneriate. (Hotnews)

7. Începând cu primăvara acestui an, sunt în curs de plantare la nivel naţional peste 2.500 de păduri de la zero şi completate alte 7.000 de păduri tinere, a declarat un secretarul de stat din Ministerul Mediului. Acesta vorbeşte de cea mai mare campanie naţională de împăduriri din ultimul deceniu. (News.ro)

8. Nasdaq Composite, indicele bursei electronice americane Nasdaq, a atins un nou nivel record în ședința de luni, în contextul în care Apple, Amazon, Alphabet,Tesla și Netflix, unele dintre principalele companii componente, au atins maxime istorice intraday. (Profit.ro)

9. Conform analiștilor de la Boston Consulting Group, averea românilor ar putea fi mai puţin afectată de criza generată de Covid-19, comparativ cu alte state din zonă. (News.ro)

10. Producția de mașini Ford produse la fabrica de la Craiova a crescut cu aproape 7% în iunie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. (Automarket)

11. Exportul de energie electrică a crescut în primele cinci luni ale anului cu aproape 40%, la 2.234,4 milioane kWh, în timp ce consumul final de energie a scăzut cu circa 7%, la 21.798,8 milioane kWh, față de perioada similară din 2019. (Profit.ro)

12. Un procentaj de 66% dintre oamenii de afaceri se aşteaptă ca revenirea economiei din Europa să fie rapidă. Printre cele mai optimiste sectoare se numără cel al comunicaţiilor, mass-media şi al divertismentului. (News.ro)

13. Oamenii de știință au dezvoltat un algoritm care realizează formularea mai politicoasă a frazelor. Folosind învățarea mecanică, algoritmul stabilește un scor de politețe pentru fiecare frază analizată și face modificări acolo unde scorul este sub un anumit nivel. (Axios)

14. Teatrul Odeon va da startul stagiunii estivale pe 23 iulie, în teatrul de vară din parcul Herăstrău, unde vor fi prezentate spectacole până pe 25 septembrie. (News.ro)

15. Organizaţia filantropică a magnatului George Soros, Open Society Foundations, urmează să anunţe că investeşte $220 de milioane cu scopul atingerii egalităţii între rase în America, într-un efort financiar uriaş de susţinere – în următorii ani – a mai multor organizaţii ale afroamericanilor care militează în favoarea dreptăţii rasiale. (News.ro)

16. Cei de la Reuters au analizat banda metalică din măștile de protecție și au confirmat că aceasta nu este o antenă 5G. (Hotnews)

Fotografia dimineții – Harta iubirilor și despărțirilor între pinguinii de la acvariul din Kyoto, Japonia:

Ți-ar mai putea plăcea
Noile cazuri COVID-19 au scăzut în numere absolute în aproape toate țările în ultimele zile – Cronica Știrilor Pozitive
O fetiță de 3 ani din Turcia a fost salvată după ce a stat 65 de ore sub dărâmături – Cronica Știrilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău