Studiu: Meteorologii fac previziuni mai bune decât algoritmii de AI – Cronica de Tehnologie

1. Meta a decis să nu mai dezvolte un sistem nou de operare pentru dispozitivele de AR și VR ale companiei. În schimb, lucrează la o versiune modificată de Android pe care o numește “un sistem de operare foarte specializat”. (The Information)

2. Sony a prezentat sistemul de realitate virtuală pentru PS5, numit PlayStation VR2, împreună cu controller-ul dedicat, PlayStation VR2 Sense. PS VR2 va suporta ecrane OLED 4K HDR și va afișa 2000×2040 de pixeli pentru fiecare ochi în parte, cu rate de împrospătare a imaginii de 90/120Hz. (ArsTechnica)

3. Google a anunțat o serie de funcții prin care încearcă să îmbunătățească integrarea dintre propriile produse, dar și funcționarea acestora cu Windows. În urma unui parteneriat cu Intel, HP și Acer, PC-urile acestora vor putea accesa mesajele și fișierele de pe smartphone-urile cu Android. Alte viitoare funcții sunt inspirate de la Apple, precum deblocarea telefoanelor sau a Chromebook-urilor de la un ceas cu Wear OS. (Engadget)

4. Google și Volvo au semnat un parteneriat, în urma căruia sistemul Google Home va fi integrat în unele dintre mașinile producătorului auto. Folosind comenzi vocale, șoferii vor putea realiza anumite operațiuni via Google Assistant, precum pornirea și oprirea mașinii, reglarea temperaturii sau obținerea anumitor informații tehnice. (TechCrunch)

5. Walmart anunță extinderea serviciului InHome, care livrează alimente direct în frigiderul clienților. De la 6 milioane de gospodării, câte acoperă în prezent, InHome își propune să ajungă, până la finele acestui an, la 30 de milioane de gospodării. (TechCrunch)

6. Intel spune că procesorul Core i9, din cea mai nouă generație, este mai rapid decât M1 Max al Apple și chiar cel mai rapid procesor mobil din toate timpurile. Însă, noul i9 ajunge la un consum de 115 watts, ceea ce este semnificativ mai mult decât consumul procesoarelor Apple. (MacRumors)

7. Amazon a vândut peste 150 de milioane de dispozitive Fire TV, o cifră de aproape trei ori mai mare decât numărul conturilor care folosesc Roku. Gigantul american anunță și o serie de parteneriate cu Stellantis, BMW și Ford, pentru integrarea Fire TV în sistemele auto de entertainment. (Variety)

8. Samsung a prezentat Home Hub, un controller vertical pentru smart home. Cu un ecran de 8,4 inch și suport pentru asistentul Bixby, Home Hub folosește inteligența artificială pentru a intui nevoile oamenilor, promite Samsung. (The Verge)

9. Meteorologii fac previziuni mai bune decât algoritmii de AI, arată un studiu. Dacă AI-ul se descurcă bine când vine vorba de vreme frumoasă, diferențele sunt cel mai vizibile în cazul condițiilor adverse (furtuni, tornade etc.), acolo unde algoritmii încă au lacune importante. (Wired)

10. Instagram a început testarea fluxului cronologic, anunțat anul trecut de Adam Mosseri. Un număr limitat de utilizatori, care au acces la noul feed, pot alege să vadă postările în funcție de data publicării, începând cu cele mai noi. Alături de feed-ul cronologic, Instagram lucrează și la unul care să afișeze doar conținutul creatorilor preferați. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Peste 500.000 de conturi de Zoom sunt la vânzare pe forumurile hackerilor – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – TikTok scos din Google Play India pentru că încurajează pornografia

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău