Studiu: Nivelul de anticorpi scade, în medie, cu 66% la trei luni de la vaccinarea anti-COVID, însă răspunsul imun rămâne puternic – Cronica serii

1. Nivelul de anticorpi scade, în medie, cu 66% la trei luni de la vaccinarea anti-COVID, însă răspunsul imun rămâne puternic, relevă un studiu realizat de Reţeaua de sănătate ”Regina Maria”. Doar 1.26% din totalul persoanelor vaccinate incluse în studiu s-au infectat cu Covid-19 după vaccinare, toţi pacienţii având forme uşoare, care nu au necesitat spitalizare, din totalul de 395 de persoane testate, 33 (8%) au mai înregistrat creşteri ale nivelului de anticorpi, după prima testare, iar persoanele supraponderale au înregistrat valori medii de anticorpi relativ mai mari decât cei normoponderali, sunt alte concluzii ale studiului. (News.ro)

2. Trendul ultimelor zile arată ca numărul de persoane vaccinate cu prima doză scade constant. Conform informațiilor transmise miercuri seară de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în ultimele 24 de ore au fost administrate 71.522 de doze, dintre care 25.404 ca primă doză și 46.118 de doze ca rapel. (Hotnews)

3. Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că au fost discuții despre creșterea vârstei de pensionare și a stagiului minim de cotizare pentru pensie, dar că nu s-a luat o decizie pe aceste subiecte. Declaratia sa vine dupa ce ministrul Muncii, Raluca Turcan, a spus că nu va crește vârsta de pensionare, decât pentru cei care doresc acest lucru, nici stagiul minim de cotizare. (Digi24)

4. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi făcut public integral în 2 iunie, a anunţat ministrul proiectelor europene Cristian Ghinea. El a prezentat calendarul discutării şi depunerii planului, precizând că România va fi printre puţinele state UE care publică întregul document. Ghinea a menţionat că, în urma dialogului cu opoziţia, va fi făcut mai clar în PNRR principiul distribuirii echitabile geografic a fondurilor. (News.ro)

5. Liderul PSD, Marcel Ciolalcu, a anunţat că formaţiunea va depune moţiune de cenzură în 14 iunie, pe motivul „eşecului” PNRR. (News.ro)

6. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat că testarea de interconectare privind certificatele digitale ale UE privind COVID a fost realizată cu succes. Sistemul informatic aflat în dezvoltare la STS facilitează generarea certificatelor digitale UE privind COVID, transmiterea elementelor desiguranţă care permit verificarea, centralizarea acestora în gateway-ul european şi validarea codurilor QR de către celelalte state membre ale Uniunii Europene. (News.ro)

7. O judecătorie din Olanda a hotărât ca gigantul energetic Royal Dutch Shell este parțial responsabil de schimbările climatice și trebuie să-și reducă emisiile cu 45% până în 2030, comparativ cu nivelul din 2019. Este pentru prima oară când o astfel de hotărâre este luată. (WSJ)

8. Peste jumătate dintre adulţii americani au fost vaccinaţi împotriva Covid-19, a anunţat Casa Albă. Mai sunt aproximativ şase săptămâni până la 4 iulie, termenul stabilit de preşedintele Joe Biden pentru ajungerea la o rată de imunizare de 70%. (News.ro)

9. Amazon va cumpăra studiourile MGM pentru $8,45 miliarde, inclusiv datorii. Este a doua cea mai mare achiziție a celor de la Amazon, după Whole Foods, pe care a plătit $13,7 miliarde în 2017. Achiziția MGM le va oferi acces la o arhivă cu multe filme clasice, la filmele cu James Bond, seria „Rocky” sau „Pantera Roz”. (WSJ)

10. WhatsApp a depus o plângere legală în Delhi împotriva guvernului indian şi caută să blocheze reglementări ce intrau în vigoare azi, despre care experţii spun că vor obliga platforma de comunicare să încalce protecţiile de confidenţialitate. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul austriac de Externe: Rusia va rămâne întotdeauna importantă pentru Europa – Cronica serii
USR București a depus o plângere penală la DNA împotriva Gabrielei Firea – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău