Studiu: Persoanele asimptomatice poartă aceeași cantitate de virus ca cele simptomatice – Cronica dimineții

1. Un studiu detaliat condus pe 303 persoane din Coreea de Sud arată că 29% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus nu au prezentat niciodată simptome, dar au purtat aceeași cantitate de virus ca persoane simptomatice. (Hotnews)

2. Preşedintele Klaus Iohannis a venit cu clarificări privind conferinţa de presă în care a apărut o eroare în legătură cu formula de calcul pe baza căreia sunt stabilite cele trei scenarii – verde, galben şi roşu ce vizează desfăşurarea învăţământului preuniversitar din data de 14 septembrie. Varianta corectă a criteriului epidemiologic “este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află şcoala, şi nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, aşa cum a fost iniţial”. Şeful statului îşi cere scuze pentru eventualele confuzii rezultate din declaraţiile sale. (News.ro)

3. Prețurile mondiale la alimente au crescut pentru a doua lună consecutiv în iulie. (Profit.ro)

4. Microsoft încearcă să cumpere TikTok la nivel global, nu doar divizia din SUA. (FT)

Una din Cronica de Business: Jeff Bezos a vândut acțiuni Amazon în valoare de $3,1 miliarde în ultimele zile, în condițiile în care valoarea de piață a companiei a crescut cu 73% de la începutul anului. (Reuters)

5. Uber și-a anunțat rezultatele pe trimestrul doi și, pentru prima oară, veniturile generate de Uber Eats le-au depășit pe cele generate de Rides. Compania a raportat o pierdere de $1,8 miliarde, din care aproximativ $400 de milioane sunt costuri pentru cei 6700 de angajați concediați. (CNN)

6. Nasdaq, indicele de tehnologie al bursei americane, a depășit pentru prima oară pragul de 11.000 de puncte. Creșterea de la 10.000, cât a fost în iunie, la 11.000 a fost cea mai rapidă din istorie. (Reuters)

7. Facebook a anunţat că a eliminat recent o mică reţea de conturi administrate din România care sprijineau campania pentru realegerea lui Donald Trump cu relatări referitoare la susţinerea sa de către conservatori, afro-americani, creştini şi urmăritori ai reţelei Qanon, care promovează teorii ale conspiraţiei. (News.ro)

Din Cronica Externă: Secretarul de stat american Mike Pompeo a cerut ca magazinele americane de aplicații mobile să interzică aplicații deținute de China, precum TikTok și WeChat, în contextul efortului administrației Donald Trump de a limita accesul tehnologiei fabricată în China în Statele Unite (Link). Ministrul de externe chinez Wang Yi a numit inițiativa ”un caz de bullying clasic”. (Reuters)

8. Un fost oficial de rang înalt saudit, care a ținut legătura cu serviciile de informații occidentale, l-a dat în judecată pe prințul moștenitor Mohammed bin Salman. MBS este acuzat de conspirație și de faptul că a trimis o echipă operativă pentru a-l ucide pe fostul oficial. (Bloomberg)

9. Formaţiile FC Sevilla, Bayer Leverkusen, Wolverhampton și FC Basel s-au calificat aseară în sferturile de finală ale Europa League. Echipa lui Ianis Hagi, Glasgow Rangers, a părăsit competiția. În sferturile de finală se vor juca următoarele meciuri, într-o singură manșă:
Şahtior Doneţk – Basel
Manchester United – FC Copenhaga
Inter Milano – Bayer Leverkusen
Sevilla – Wolverhampton.

10. $1.881.500 a fost nota de plată emisă de un spital din New York City pentru un american care a stat 44 de zile internat pentru Covid-19, din care 23 la terapie intensivă. (WSJ)

Fotografia dimineții – Twitter a început să marcheze conturile deținute sau afiliate Rusiei sau Chinei:

Ți-ar mai putea plăcea
Resursele pe care planeta le poate genera într-un an ne-au ajuns anul acesta cu aproape o lună mai mult decât în 2019 – Cronica dimineții
18,2 milioane de alegători sunt înscrişi în listele electorale permanente pentru alegerile prezidenţiale de astăzi – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău