Studiu: Programatorii Google sunt mai puțin productivi când lucrează de acasă – Cronica de Tehnologie

1. Programatorii Google sunt mai puțin productivi când lucrează de acasă, arată o cercetare internă realizată de compania americană. Oficialii companiei se tem că adaptarea la lucrul de acasă creează probleme pentru toate categoriile de angajați, nu doar pentru programatori, însă acestea sunt mai vizibile în rândul noilor angajați. (The Information)

2. Primele autobuze cu etaj bazate pe hidrogen au fost lansate în Aberdeen, unde urmează să fie testate vreme de câteva săptămâni, înainte de intra în uz în luna noiembrie. Proiectul, în valoare de £8.3 milioane, a fost parțial finanțat de Uniunea Europeană. (The Engineer)

3. Revolut va aplica pentru obținerea licenței bancare care-i va permite să opereze în Statele Unite. Licența va fi pentru California, însă Revolut va putea opera în întreaga țară prin înțelegeri interstatale. (CNBC)

4. Twilio a confirmat cumpărarea Segment pentru $3.2 miliarde, într-o tranzacție făcută exclusiv prin acțiuni. La ultima investiție, Segment era evaluat la $1.5 miliarde. (TechCrunch)

5. Acțiunile Allegro au crescut cu până la 65% în prima zi de tranzacționare la bursa din Varșovia, în ceea ce a devenit cel mai mare IPO al țări. Allegro a ajuns să valoreze aproximativ $17.4 miliarde. (FT)

6. Uniunea Europeană întocmește o listă a companiilor de tehnologie cărora le va impune un set mai strict de reguli, pentru a reduce puterea de piață a acestora. Pe lista din care nu au cum să lipsească nume precum Facebook și Apple se află 20 de mari companii. (FT)

7. Incidentele de securitate prin care sunt accesate și apoi vândute datele biometrice se înmulțesc în China, pe fondul extinderii sistemelor de recunoaștere facială. Bazele de date nesecurizate rămân principala cauză a problemelor. “O față” se vinde cu 0,6 yuan, aproximativ 30 de bani. (SCMP)

8. Mai multe companii de tehnologie, printre care Symantec, ESET și Microsoft, au colaborat pentru demontarea unei infrastructuri botnet care infectase peste 1 milion de dispozitive conectate la internet. Demontarea TrickBot a permis companiilor participante să colecteze nu mai puțin de 125.000 de sample-uri ale malware-urilor folosite în cadrul rețelei. (ZDNet)

9. Huya și DouYu, cele mai mari platforme de streaming pentru gaming din China, au fuzionat la inițiativa Tencent, creând o companie care deține în jur de 80% din piața locală. Noua entitate numără peste 300 de milioane de utilizatori lunari. (Variety)

10. Algoritmii de inteligență artificială pot depista afecțiunile oculare, însă aplicabilitatea este influențată de setul de date cu care s-a făcut antrenarea (peste 500.000 de imagini). În acest caz, AI-ul a fost antrenat cu ajutorul americanilor, europenilor și al chinezilor, fiind ineficient în cazul altor rase sau minorități. (Wired)

Ți-ar mai putea plăcea
Review: Designul, camera și ecranul sunt punctele forte ale lui iPhone 12 – Cronica de Tehnologie
Uber va unifica aplicațiile de transport și livrare de mâncare – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău