Studiu: Un sfert dintre utilizatorii de internet folosesc o infrastructură mai vulnerabilă la atacuri decât se credea până acum – Cronica de Tehnologie

1. Un sfert dintre utilizatorii de internet folosesc o infrastructură mai vulnerabilă la atacuri decât se credea până acum, arată un studiu care a vizat 75 de țări. Cei mai vulnerabili sunt locuitorii din Sudul Global, care desemnează țări din America Latină, Asia, Africa și Oceania. (TechXplore)

2. Majoritatea aplicațiilor folosite în timpul pandemiei pentru învățare de la distanță au colectat informațiile personale ale elevilor și le-au furnizat companiilor de publicitate și brokerilor de date. Aproape 90% din 164 de aplicații folosite în 49 de țări și analizate de Human Rights Watch au colectat și vândut datele studenților. (Washington Post)

3. Apple a comandat producerea a 220 de milioane de smartphone-uri iPhone 14, model care va fi prezentat oficial la toamnă. Volumul este similar cu cel folosit pentru iPhone 13, semn că Apple nu se așteaptă la o creștere a vânzărilor viitoarei serii. (Profit.ro)

4. Astro este, mai degrabă, un difuzor inteligent Echo Show pe roți, decât un robot util în casă, motiv pentru care nu este foarte apreciat în review-uri. Se mișcă bine, se încarcă singur și este bun în rol de cameră de supraveghere mergătoare. Pe de altă parte, nu este robotul util în casă la care mulți sperau, costă $1.000 și mai trebuie plătit și un abonament pentru anumite facilități. (The Verge, review)

5. Microsoft vrea să reducă nivelul angajărilor pentru diviziile Windows, Office și Teams. Vicepreședintele Rajesh Jha, care va trebui să aprobe fiecare nouă angajare, spune că se va face o reevaluare a priorităților de angajare. Asta ar putea însemna că Microsoft se va focusa mai puțin pe cele trei produse de acum înainte. (CNBC)

6. Giulia Menichetti, cercetător la Network Science Institute din cadrul Northeastern University, a demonstrat că (,) concentrația de nutrienți din mâncare are un șablon comun și că se poate folosi o formulă matematică pentru a calcula concentrația nutrienților din orice aliment. Pe acest principiu, Menichetti a analizat peste 50.000 de alimente consumate în SUA și a ajuns la concluzia că 73% dintre acestea sunt ultra-procesate, ceea ce crește riscul de contractare a unei varietăți de probleme de sănătate. (MedicalXpress)

7. Apple, Meta, Amazon, Google și Microsoft au demarat anul trecut o campanie coordonată de lobby împotriva legislației care vizează protecția datelor personale. Propaganda giganților americani, ce vizează 31 de state, este covârșitoare pentru puținii legiuitori și organizații care se preocupă de protejarea intimității oamenilor. (The Markup)

8. Nu toți senatorii Partidului Democrat sunt în favoarea unei viitoare legi care să interzică marilor companii de tehnologie să-și favorizeze propriile produse. În vreme ce unii cer adoptarea cât mai rapidă a legii, alții dau acum înapoi, îngrijorați de efectele asupra alegerilor din noiembrie. (Politico)

9. Google este vizat de o nouă investigație în Marea Britanie. Autoritatea pentru piețe și concurență vrea să vadă dacă nu cumva gigantul american și-a folosit poziția dominantă pentru a-și favoriza ilegal propriile servicii de reclame și, în același timp, pentru a marginaliza serviciile rivale. (Bloomberg)

10. Cel puțin 20 de jocuri vor fi disponibile pentru casca PlayStation VR2 la momentul (încă necunoscut al) lansării, promite Sony. Nu a fost făcută cunoscută lista completă a titlurilor, însă, prezentarea arătată investitorilor conținea un slide cu Horizon: Call of the Mountain. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple cumpără un startup care lucra la o soluție de monitorizare a astmului la copii – Cronica de Tehnologie
Sistemul de supraveghere din China a ajuns la peste 500 de milioane de camere, jumătate din total camere la nivel global – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău