SUA finanțează construirea cu $3 miliarde construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă – Cronica de Business

1. Exporturile României au crescut cu 26,2% în primele nouă luni, la 68,8 miliarde euro, iar importurile au crescut cu 31,7%, la 93,867 miliarde euro, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

2. Principala agenție de credit de export a Statelor Unite, Exim Bank US, a anunțat miercuri emiterea de scrisori de interes cu privire la potențiale finanțări în valoare totală de peste $3 miliarde care ar urma să fie acordate proiectului de construire a reactoarelor 3 și 4 de la centrala nucleară Cernavodă. (Profit.ro)

3. Veniturile Disney au crescut cu 9%, în ritm anual, pe trimestrul trei, până la $20,2 miliarde. Analiștii se așteptau la venituri de $21,27 miliarde. Profitul a fost de $1,6 miliade, cu 55% mai mic decât în trimestrul precedent dar la un nivel similar cu cel înregistrat în perioada similară a anului trecut. Divizia de parcuri a înregistrat venituri record de $7,42 miliarde, în creștere cu 36%, în ritm anual. Disney+ a adăugat 12,1 milioane de abonați. (WSJ)

4. Cererea pentru petroliere va înregistra cea mai mare creștere din ultimii 30 de ani din cauza întreruperii fluxurilor de petrol din Rusia, care va duce la creșterea distanțelor pe care aceste vase vor trebui să le parcurgă. (Bloomberg)

5. ANAF a declanșat verificări la aproximativ 1.700 de firme și persoane fizice, scopul fiind identificarea persoanelor/entităților pentru care au fost impuse măsuri restrictive de către UE, ca urmare a războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. (Profit.ro)

6. Elon Musk a vândut acțiuni Tesla de cel puțin 4 miliarde, la câteva zile după ce a finalizat achiziția Twitter în valoare de $44 miliarde. Este prima vânzare de acțiuni Tesla efectuată de Musk, care e CEO-ul companiei, din august. (WSJ)

7. Miliardarul Changpeng “CZ” Zhao a devenit cel mai important om din piața de crypto după ce Binance a anunțat semnarea unui acord non binding pentru achiziția rivalilor de la FTX, cryptoexchange-ul cofondat de Sam Bankman-Fried. FTX a fost evaluată la $32 miliarde la începutul acestui an. (FT)

8. În primele nouă luni ale anului 2022, Alpha Bank România a înregistrat un profit operațional de 28,5 milioane de euro, marcând un avans anual de 7,2 milioane de euro, comparativ cu primele nouă luni ale anului precedent, datorită dinamicii veniturilor. (Profit.ro)

9. Economistul șef al Băncii Centrale a Angliei, Huw Pill, a sugerat că oficialii au făcut o greșeală când au continuat programul de stimulare din pandemie, spunând că tipărirea banilor a contribuit la creșterea inflației. (Bloomberg)

10. Goldman Sachs Group și-a exprimat interesul de a cumpăra o firmă de tehnologie de plăți pentru a-și dezvolta divizia de carduri de credit, potrivit unor surse. Goldman a discutat achiziția Deserve, o platformă fintech de cârduri de credit cu care banca are deja legături strânse. Pe lista de achiziții s-ar mai afla o altă platformă fintech de cârduri de credit, Cardless, și o companie de plăți numită CoreCard. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Banca Transilvania devine cea mai mare bancă din România – Cronica de Business
Retailerii cer închiderea mall-urilor din România – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău