SUA și China au anunțat simultan un acord preliminar pentru încheierea conflictului comercial – Cronica serii

1. Președintele Trump și Vice Ministrul Comerțului din China au anunțat că cele două părți au ajuns la un acord preliminar pentru închiderea conflictului comercial. (WSJ)

2. Primarul Gabriela Firea a propus tăierea celor circa 50 milioane lei propuși pentru biserici la începutul anului, dintre care 10 milioane lei pentru catedrala Mântuirii Neamului, potrivit proiectului de rectificare bugetară aflat pe ordinea de zi a ședinței consiliului General de săptămâna viitoare. În 2018, Primăria Capitalei a dat 121 milioane de lei la biserici, dintre care 45 milioane lei la Catedrala Mântuirii Neamului. (Hotnews)

3. FCC vrea să obțină un ordin judecătoresc împotriva Facebook din cauza felului în care interacționează aplicațiile companiei între ele și pentru modul în care acestea interacționează cu celelalte aplicații. O măsură concretă împotriva Facebook ar putea fi anunțată în luna ianuarie. (WSJ)

4. Programul Start Up Nation este secătuit, având ”zero buget, zero credite de angajament”, afaceri care se vînd pe platforma OLX și facturi neplătite, a anunțat ministrul Economiei, Virgil Popescu. (Profit.ro)

5. Regina Elizabeth a II-a l-a primit la Palatul Buckingham pe Boris Johnson, care a obţinut o victorie zdrobitoare în alegerile legislative anticipate de ieri, şi l-a însărcinat să formeze Guvernul. (News.ro)

6. Forbes a publicat lista celor mai puternice 100 de femei din lume.  (Forbes)

7. Livrările Apple de iPhone-uri în China au scăzut cu peste 35% în noiembrie, marcând al doilea declin lunar consecutiv de peste 10%, pe fondul vânzărilor slabe de iPhone-uri 11, a anunțat joi Credit Suisse. (Profit.ro)

8. România este cel mai mare exportator de viori al UE în restul lumii, conform datelor Eurostat. (Profit.ro)

Una din Cronica de Divertisment: Pe platforma de streaming Amazon Prime Video are loc astăzi premiera celui de-al patrulea sezon al serialului The Expanse. Considerat unul dintre cele mai bune seriale SF din ultimii ani, The Expanse are la bază cărțile cu același nume scrise de James S. A. Corey și prezintă modul în care locuitorii de pe Pământ, Marte și alte planete și sateliți locuibili din Sistemul Solar încearcă să păstreze un echilibru fragil asemănător cu cel din epoca Războiului Rece.

9. O cameră de securitate Ring a unei familii din Mississippi a fost spartă de un hacker care a terorizat-o pe fetiță de 8 ani rămasă singură în casă. Hackerul i-a spus acesteia că este Moș Crăciun și trebuie să-l asculte și să distrugă camera. (CNN)

10. Parlamentul italian a adoptat un amendament la proiectul bugetului din 2020 prin care legalizează producţia şi vânzarea de ”canabis light” (0,5% THC). (News.ro)

Fotografia serii – Presa britanică după alegerile anticipate de ieri. Via Andreea:

Ți-ar mai putea plăcea
România a ajuns la aproape 40.000 de persoane vaccinate în 24 de ore – Cronica serii
Congresul Statelor Unite a certificat victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău