SUA va avea prima femeie în poziția de Secretar al Trezoreriei – Cronica de Business

1. Companiile aeriene vor avea nevoie de ajutoare suplimentare în valoare de $80 miliarde, adică aproximativ jumătate din ajutoarele de care au beneficiat deja din partea guvernelor, pentru a depăși criza coronavirusului, a avertizat Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (Profit.ro)

2. Joe Biden este așteptat să o numească pe Janet Yellen, fosta șefă a Rezervei Federale americane, în poziția de Secretar al Trezoreriei. Yellen ar fi prima femeie care ar ocupa acest post. (Reuters)

3. Producătorul de medicamente Merck a ajuns la o înțelegere pentru preluarea companiei de biofarmaceutice OncoImmune pentru $425 milioane. Mișcarea vizează un potențial tratament pentru cazurile grave de Covid. (Bloomberg)

4. Producătorul de lactate Danone va elimina până la 2.000 de joburi, echivalentul a 2% din forța de muncă, pentru a contracara din efectele pandemiei. (Financial Times)

5. Vânzările de smartphone-uri au scăzut în acest trimestru cu 5,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi, chiar dacă reprezintă un regres, este unul semnificativ mai mic decât cel de 20% din prima jumătate a acestui an. (News.ro)

Bonus:

6. Compania aeriană low-cost Blue Air va intra pe piața imobiliară printr-un proiect amplu, cu centru de trainig, birouri, hotel și locuințe, evaluat la peste €100 milioane și amplasat lângă Pădurea Băneasa, București. (Profit.ro)

7. Compania de servicii financiare Western Union a preluat o participație de 15% în stc pay, subsidiara specializată în plăți digitale și servicii de tehnologie financiară a Saudi Telecom. (Bloomberg)

8. Startup-uri și firme de tehnologie ceva mai vechi din toată lumea vor putea obține noi finanțări prin două noi fonduri de investiții, în valoare totală de $4,5 miliarde, lansate de compania de capital Andreessen Horowitz, care a sprijinit, de-a lungul timpului, rețelele sociale Facebook, Instagram, Twitter și fintech-urile TransferWise și Stripe. (Startup Cafe)

9. Vânzările pe piața românească ale grupului israelian Strauss Coffee, producătorul mărcilor de cafea Doncafe și Amigo, au înregistrat o revenire ușoară în trimestrul al treilea, însă rămân, după primele nouă luni din acest an, mult sub cele din 2019. (Profit.ro)

10. Netflix va aloca $1 miliarde pentru producția de conținut video în studiourile pe care le deține în New Mexico. Parte din sumă va fi utilizată și pentru expansiunea studiourilor. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook, afaceri în creștere cu 22%, în ciuda boicoturilor – Cronica de Business
Vânzările de diamante sunt în scădere, Jamie Oliver în colaps, iar CEZ iese din România – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău