Sub 1% din abonații Netflix interacționează cu jocurile companiei măcar o dată pe zi – Cronica de Tehnologie

1. Motorul de căutare, dar și alte servicii Google, precum Gmail și Maps, au întâmpinat probleme de funcționare vreme de mai multe ore luni noaptea. Conform unei estimări, au fost afectate cel puțin 1.338 de servere din mai multe regiuni ale lumii, inclusiv Europa. (The Guardian)

2. Sub un procent din abonații Netflix interacționează cu jocurile companiei măcar o dată pe zi. Acestea au 1,7 milioane de utilizatori pe zi din cei 221 de milioane de abonați pe care-i are Netflix la nivel global. (News.ro)

3. Nivelul de creștere a vânzărilor de cipuri a scăzut șase luni la rând, fiind la 13,3% YoY în iunie. Este cea mai mare încetinire a creșterii acestei piețe de la începutul războiului comercial dintre SUA și China din 2018. (Bloomberg)

4. Piața jocurilor mobile din SUA a scăzut cu 9,6% YoY în prima jumătate a anului, când veniturile sunt estimate la $11.4 miliarde. Pe categorii, doar Arcade și Tabletop se află pe plus. La polul opus, categoria Racing scade cu 29%. (SensorTower)

5. India vrea să le interzică producătorilor chinezi să vândă smartphone-uri mai ieftine de $150 (o treime din întreaga piață), ceea ce va afecta companii precum Xiaomi, Realme și altele. Guvernul încearcă, astfel, să avantajeze producătorii locali, care nu reușesc să vândă la prețuri la fel de mici precum firmele chineze. (Bloomberg)

6. Baidu a primit autorizație să opereze un serviciu comercial de taxiuri autonome, care nu sunt însoțite de supraveghetor. Apollo Go, divizia de mașini autonome a companiei chineze, are acum voie să se desfășoare în Wuhan și Chongqing. (TechCrunch)

7. Miercuri are loc evenimentul Unpacked, organizat de Samsung. Compania coreeană este așteptată să prezinte aici smartphone-urile pliabile Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4, smartwatch-urile Galaxy Watch 5 și, posibil, o nouă pereche de căști wireless Galaxy Buds Pro 2. (The Verge)

8. iOS 16 va afișa procentul de energie a bateriei, după ce acesta a dispărut când a fost lansat iPhone X, din cauza bretonului. Această opțiune nu va fi activă în mod implicit, ci va trebui activată de la Settings – Battery – Battery Percentage. (Profit.ro)

9. Google dă în judecată Sonos, pretinzând că îi sunt încălcate mai multe brevete legate de tehnologiile pentru difuzoare inteligente și comenzi vocale. Cele două companii sunt implicate în mai multe procese intentate reciproc, care au adus până acum o decizie favorabilă Sonos, ce a forțat Google să elimine anumite funcționalități ale propriilor produse. (The Verge)

10. BlenderBot 3, cel mai nou AI chatbot creat de Meta, este disponibil online, unde poate fi testat de oricine locuiește în Statele Unite. Botul poate purta conversații generale și răspunde la diverse întrebări, după ce a fost antrenat până acum folosind vaste baze de date. Lansarea publică va permite companiei americane să culeagă feedback despre capacitățile botului. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Waymo își lansează public serviciul de ride-hailing fără șofer – Cronica de Tehnologie
Montana a devenit primul stat american care interzice folosirea TikTok – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău