Google a făcut publică data de lansare pentru Android 11, din greșeală – Cronica de Tehnologie

1. Twitter lucrează la o platformă pentru subscripții, conform unor anunțuri de angajare ale companiei, care conțineau inclusiv referiri la echipa ‘Gryphon’, ce se va ocupa de această platformă. Ulterior, Twitter a șters din anunțuri orice referire la platforma de subscripții. (The Verge)

2. Microsoft a lansat Together Mode pentru Teams, un mod de afișare ce pune toți participanții pe un fundal comun. Fundalul este ales în funcție de numărul participanților și poate varia de la o cafenea pentru 2 participanți, la un o sală mare pentru conferințele cu mulți participanți. Totodată, Teams primește și o funcție de transcriere a discuțiilor. (Axios)

3. Google a făcut publică data de lansare pentru Android 11, din greșeală. Un clip video dedicat dezvoltatorilor menționa 8 septembrie pentru lansarea oficială a noii versiuni. Între timp, Google a șters clipul. (Android Police)

4. Google a lansat a doua versiune beta pentru Android 11, versiune care marchează finalizarea API-urilor și a specificațiilor de stabilitate și compatibilitate. Android 11 Beta 2 poate fi descărcat și instalat pe smartphone-urile din seria Pixel, iar pentru cele care rulează o variantă anterioară de test vor fi livrate update-uri OTA. (VentureBeat)

5. Facebook este criticată pentru modul în care a gestionat informațiile false și hate speech-ul de o comisie de audit independentă, ai cărei membrii au fost aleși chiar de Facebook. În audit se arată că decizia companiei de a nu modera acest tip de conținut a avut consecințe asupra drepturilor civile. (NYTimes)

6. Intel a prezentat Thunderbolt 4, care va fi disponibil în ultima parte a anului. Viteza maximă de transfer rămâne la 40Gbps, însă noul standard va oferi o securitate mai bună, suport pentru două monitoare 4K sau unul 8K și va fi compatibil cu USB 4. Cablurile Thunderbolt 4, care vor ajunge și la 50 de metri lungime, vor putea înlocui, pentru un preț semnificativ mai mare, toate tipurile de cabluri USB-C. (DigitalTrends)

7. Site-urile care dezinformează cu privire la COVID-19 vor câștiga anul acesta peste $25 de milioane prin intermediul platformelor de reclame oferite de Google, Amazon și alții, conform unui studiu Global Disinformation Index. Google singur va finanța trei sferturi din veniturile generate de aceste site-uri. (Bloomberg)

8. Slack cumpără Rimeto, un startup care dezvoltă soluții de corporate directory pentru companii. Rimeto va fi păstrat ca un serviciu de sine stătător, ce va putea fi folosit și de cei care nu sunt clienți Slack. (Forbes)

9. Qualcomm a anunțat Snapdragon 865 Plus, un chipset care ar urma să crească cu 10% performanța jocurilor și a aplicațiilor bazate pe inteligență artificială față de Snapdragon 865. Cu o frecvență maximă de 3.1GHz, noul chipset este compatibil cu FastConnect 6900, care suportă viteze de până la 3.6Gbps pe conexiunile Wi-Fi. (The Verge)

10. Truepill, care furnizează companiilor din domeniul sănătății o platformă de livrare a medicamentelor, primește o finanțare de $25 de milioane susținută de Sound Ventures, Initialized Capital și alții. Truepill operează în prezent 6 farmacii, 5 în Statele Unite și una în Manchester, Marea Britanie. (VentureBeat)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a prezentat două noi laptopuri MacBook Pro și un nou iMac – Cronica de Tehnologie
Hackerii au spart serverele de e-mail ale FBI – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău