T-Mobile a încercat să oprească o scurgere de date, plătind în jur de $200.000 (în bitcoin) hackerilor – Cronica de Tehnologie

1. Abia în 2024 sau 2025 Apple Watch ar putea avea o funcție de măsurare a tensiunii arteriale. Apple ar fi decis amânarea lansării acestei facilități, după ce a constat că rezultatele nu au acuratețea necesară. Apple lucrează și la o funcție non-invazivă de măsurare a nivelului de zahăr din sânge pentru Watch. (News.ro)

2. Ucraina anunță că a respins un atac cibernetic prin care Rusia a încercat să-i pună la pământ rețeaua electrică. Atacul a avut loc săptămâna trecută, hackerii ruși încercând șteargă toate fișierele de pe computerele conectate la rețea, pentru a o opri. (NBCNews)

3. La două săptămâni de la lansare, CNN+ are sub 10.000 de utilizatori. Pentru serviciul de streaming care costă $6 pe lună, CNN ar fi cheltuit în jur de $300 de milioane și a angajat jurnaliști de renume de la rețelele rivale. (CNBC)

4. Lucid a lansat o nouă versiune a sedanului electric de lux Air. Air Grand Touring Performance are 1.050 CP și costă $179.000. Cu excepția accelerației, acesta este mai performant la majoritatea capitolelor decât cele mai puternice modele Tesla. (CNBC)

5. T-Mobile a încercat să oprească o scurgere de date, plătind în jur de $200.000 (în bitcoin) hackerilor care furaseră informațiile a 30 de milioane de clienți. Hackerii, însă, au continuat să vândă datele și după ce au primit banii de la T-Mobile. (Vice)

6. Fitbit va oferi în curând în SUA o funcție de măsurare pasivă a ritmului cardiac, după ce a primit autorizația FDA. Cu această funcție, dispozitivele companiei pot emite avertizări când depistează semne de fibrilație atrială, condiție care crește riscurile unui atac cardiac. (Engadget)

7. Apple a lansat iMovie 3.0 pentru iPhone și iPad. Există două noutăți importante: Magic Movies, funcție ce ajută la crearea filmelor noi, adăugând tranziții, titluri ori muzică cu identificarea automată a oamenilor sau a dialogurilor, și Storyboards, un set de template-uri pentru mai multe formate video, inclusiv social media și educație. (TechCrunch)

8. Fostul dezvoltator Etherium Virgil Griffith a fost condamnat la 63 de luni în închisoare și plata unei amenzi de $100.000 pentru că a ajutat Coreea de Nord să evite sancțiunile cu monede digitale. Pedeapsa putea ajunge la 20 de ani în închisoare, însă acesta a colaborat cu autoritățile și a pledat vinovat. (CoinDesk)

9. Utilizatorii TikTok au cheltuit în primul trimestru al anului $847 de milioane în cadrul aplicației. Cifra, mai mare cu 184% față de aceeași perioadă a anului trecut, este cea mai mare înregistrată vreodată de o aplicație. La finalul lui martie, TikTok avea 1,6 miliarde de utilizatori pe lună. (Profit.ro)

10. Teleportarea cuantică poate ajuta la reducerea pierderilor de pachete în cadrul comunicării la nivel cuantic. Cercetătorii cred că descoperirea reprezintă un important pas în implementarea unui internet cuantic, care va oferi capacități ce sunt de neimaginat în prezent. (Phys.org)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Astăzi are loc evenimentul anului pentru Apple, “It’s show time”
Astăzi are loc un eveniment Google unde este așteptată prezentarea seriei Pixel 7 – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău