Taj Mahal s-a redeschis ieri, după șase luni de închidere – Cronica Știrilor Pozitive

1. Ieri, România a ieșit din top 10 țări europene după numărul de cazuri noi raportate.

2. Coreea de Sud a anunțat în această dimineață a treia zi consecutivă cu un număr de cazuri noi mai mic de 100.

3. Numărul deceselor continua să scadă, la nivel global, după vârful înregistrat în 22 iulie.

4. Airbus a anunțat planul de a avea în 2035 operațional un avion alimentat cu hidrogen care va avea zero emisii. (BBC)

5. Un nou studiu care a analizat epidemia de coronavirus din Brazilia a descoperit o legătură între răspândirea virusului şi epidemiile din trecut de febră Dengue, care sugerează că expunerea la boala transmisă de ţânţari ar putea oferi un anumit nivel de imunitate împotriva Covid-19. (News.ro)

6. Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a câştigat turneul de la Roma pentru prima dată, după ce jucătoarea cehă Karolina Plsikova a abandonat finala, la scorul de 6-0, 2-1. Acesta este trofeul cu numărul 22 din cariera jucătoarei române, al treilea la rând în 2020. (News.ro)

7. Senatul a adoptat un proiect de lege prin care suma pentru achiziţionarea tabletelor şi laptopurilor pentru activităţile didactice a fost crescută la 150 milioane euro. (News.ro)

8. Obligația capitalului social minim ar putea dispărea pentru SRL-uri. Societățile cu răspundere limitată (SRL) vor scăpa de obligația de a avea un capital social minim, iar transmiterea părților sociale către persoane din afara firmei se va face mult mai ușor, prevede un proiect de lege adoptat ieri de Senat. (Avocatnet)

9. Comisia Europeană participă la mecanismul COVAX care asigură un acces echitabil la vaccinuri împotriva COVID-19 şi anunţă o contribuţie de 400 milioane euro. (News.ro)

10. Economia americană ar urma să crească, în trimestrul 3, cu 25,2%, conform ultimelor estimări. Ar fi una dintre cele mai spectaculoase creștere înregistrate la nivelul unui trimestru. (Axios)

11. Ordinul administrației americane de blocare a WeChat a fost oprit din a-și produce efectele de decizia unui judecător din California, care a considerat că acesta ridică semne serioase de întrebare în ceea ce privește respectarea Primului Amendament. Ordinul în cauză ar fi forțat Apple și Google să elimine WeChat din cele două magazine de aplicații. (CNBC)

12. Cercetătorii coreeni au creat o vopsea care funcționează la fel ca panourile fotovoltaice. Această inovație ar putea oferi o sursă de energie continuă la un preț scăzut. Dacă un material fotovoltaic este realizat sub formă de vopsea, ce poate fi aplicată pe orice suprafață (exteriorul unei clădiri sau al unei mașini, de exemplu), este asigurată independență energetică la un cost redus. (Ziare)

13. iOS 14 este poate cel mai sigur sistem mobil de operare din toate timpurile. Acesta include numeroase facilități de securitate și protejare a intimității, printre care, notificări privind accesul aplicațiilor la camera foto, microfon, clipboard și rețeaua locală, precum și avertizări în ceea ce privește parolele compromise. (ArsTechnica)

14. Taj Mahal s-a redeschis ieri, după șase luni de închidere, cea mai lungă din istorie, din cauza pandemiei. India se confruntă cu o creștere accelerată a cazurilor de COVID-19. (BBC)

Fotografia dimineții – Anna Grevenitis s-a fotografiat aproape zilnic în ultimii 10 ani cu fetița ei care suferă de sindromul Down pentru a elimina miturile despre dizabilitatea copiilor care suferă de această anomalie genetica. Sursa + restul fotografiilor:

Ți-ar mai putea plăcea
Numărul persoanelor declarate vindecate, la nivel global, va depăși azi 3,5 milioane – Cronica Știrilor Pozitive
SalivaDirect, un test care detectează rapid, în 3 ore, noul coronavirus, a fost aprobat de autoritățile americane – Cronica Știrilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău