Țările de Jos și Ungaria renunță la restricțiile de călătorie – Cronica de Turism

1. Țările de Jos au anunțat că vor elimina toate restricțiile de călătorie pentru cetățenii din Uniunea Europeană începând din 23 martie. Astfel, turiștii români vor putea călători în orașe precum Amsterdam sau Eindhoven pe baza actului de identitate, fără să mai fie necesară prezentarea unui certificat european pentru Covid-19. (Schengen Visa Info)

2. Ungaria a eliminat toate restricțiile de călătorie impuse în timpul pandemiei de coronavirus. Astfel, turiștii români pot intra în țara vecină pe baza unui act de identitate, fără să mai fie nevoie de prezentarea certificatului european sau de completarea unui formular de tip PLF. (Ministerul Afacerilor Externe)

3. Cipru a relaxat începând din această lună condițiile de intrare în țară. Astfel, persoanele vaccinate sau trecute prin boală nu mai sunt obligate să prezinte rezultatul negativ al unui test. În schimb, persoanele nevaccinate trebuie să prezinte un test negativ și să efectueze încă un test la aeroport pe propria cheltuială (15 euro pe aeroportul din Larnaca și 19 euro pe aeroportul din Pafos). (Ministerul Afacerilor Externe)

4. Compania aeriană low-cost Ryanair va relua zborurile zilnice pe ruta București – Timișoara începând din 27 martie 2022. În zilele de luni, miercuri, vineri și duminică zborurile vor avea loc în cursul dimineții, în timp ce zborurile programate marți, joi și sâmbătă vor avea loc aproape de miezul nopții. (T2T)

5. Compania aeriană low-cost Ryanair va opera o rută Sibiu – Viena începând din 1 mai 2022. Vor fi programate câte două zboruri pe săptămână, în zilele de duminică și joi, iar prețul minim este de 19 euro pe segment. În prezent, Ryanair operează și zboruri de la Sibiu spre Billund, Bologna, Bruxelles, Corfu, Dublin, Liverpool, Milano și Veneția. (Airlines Travel)

6. Turiștii români care doresc să călătorească în Sri Lanka vor putea ajunge la destinație inclusiv cu operatorul low-cost Wizz Air. Compania maghiară va introduce în 1 iunie un zbor Abu Dhabi – Sri Lanka operat în zilele de luni, miercuri și vineri, în condițiile în care oferă deja zboruri spre Abu Dhabi din București și Cluj-Napoca. (Boarding Pass)

7. Un sejur de 3 nopți în perioada Paștelui la hoteluri din Sinaia și Predeal cu mic dejun și prânz festiv are prețuri începând de la 1.400 lei de persoană, în timp ce 3 nopți de cazare la hoteluri de 4 stele din stațiunea Albena din Bulgaria costă de la 134 de euro de persoană, potrivit datelor agenției de turism IRI Travel (News.ro)

8. Travelator propune călătorii cu avionul în Islanda pentru numai 77 de euro dus-întors. Prețurile sunt valabile în cursul lunii mai, iar zborurile sunt cu escală și sunt operare de companii aeriene precum Wizz Air și Ryanair. De regulă, prețurile pentru zboruri către Islanda depsesc cu ușurință 100 de euro. (Travelator)

9. O vacanță de 4 zile la Roma la începutul lunii iunie poate costa în prezent doar 71 de euro de persoană, în funcție de opțiunile de călătorie și cazare. Un zbor dus-întors cu Wizz Air costă doar 20 de euro, în timp ce 3 nopți de cazare în cameră dublă încep de la 101 euro. (Travelator)

10. Compania de croaziere Norwegian Cruise Line a anunțat anularea mai multor croaziere programate în perioada 14 iunie – 9 octombrie în porturi din partea de nord a Europei. Practic, vor fi anulate croazierele care urmau să ajungă în porturi precum Warnemunde (Germania), Tallin (Estonia), Helsinki (Finlanda) sau Stockholm (Suedia). Decizia a fost luată din cauza războiului din Ucraina. (Cruise Hive)

Ți-ar mai putea plăcea
Italia, Spania și Portugalia mențin restricțiile de călătorie cel puțin până în 30 aprilie – Cronica de Turism
Astăzi se lansează platforma pentru certificatele digitale de călătorie – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău