Tarom introduce o clasă tarifară mai ieftină fără bagaj de cală inclus – Cronica de Turism

1. Începând din 24 octombrie, cetățenii români vaccinați care doresc să călătorească în Marea Britanie trebuie să prezinte la intrarea în țară dovada rezervării unui test de Covid-19 de tip PCR sau rapid care să fie efectuat în prima zi sau a doua zi de la sosire. Până acum, era obligatoriu ca testul rezervat să fie de tip PCR. Singura condiție este ca furnizorul testului rapid să se regăsească pe lista furnizorilor aprobată de autoritățile britanice. (Ministerul Afacerilor Externe)

2. Grecia, Austria și Belgia au fost incluse în zona roșie a României din punct de vedere al riscului epidemiologic, ceea ce înseamnă că turiștii românii nevaccinați care revin din aceste state sunt obligați să intre în carantină, indiferent dacă prezintă sau nu un test negativ. De asemenea, Islanda a trecut din zona verde în zona galbenă în urma creșterii incidentei. (Hotnews)

3. Compania aeriană Tarom a introdus din 26 octombrie o nouă clasă tarifară Light care nu include bagaj de cală în prețul biletului. Clasele Saver, Optim și Flex, care includ bagaj de cală, rămân nemodificate. Potrivit unor simulări, un bilet la nouă clasă tarifară Light este cu circa 25 de euro mai ieftin decât un bilet la clasa tarifară Saver, care până acum era cea mai accesibilă din oferta companiei. Cei care cumpără un bilet la clasa tarifară Light și doresc să adauge și bagaj de cala plătesc în plus 45 de euro. (Boarding Pass)

4. Wizz Air a anulat temporar mai multe rute internaționale în perioada octombrie – decembrie, cel mai probabil ca urmare a cererii reduse din partea pasagerilor. Astfel, zboruri precum București – Edinburgh, Cluj-Napoca – Frankfurt sau Iași – Cătănia nu vor mai fi operate în noiembrie și decembrie. De asemenea, compania a redus frecvența pentru zeci de rute operate din România spre destinații internaționale. (Boarding Pass)

5. Elveția va prelungi cel puțin până la jumătatea lunii noiembrie obligativitatea de a prezenta certficatul european pentru a putea accesa zonele de interior ale restaurantelor, cinematografelor și a altor facilități de petrecere a timpului liber, pentru a evita aglomerarea spitalelor. Măsura se aplică inclusiv pentru turiști. (Schengen Visa Info)

6. Travelator propune un weekend prelungit la Atena în perioada 19-22 noiembrie 2021 cu zbor dus-întors operat de Blue Air pentru 50 de euro de persoană și 3 nopți de cazare la Hotel Pergamos în cameră dublă pentru 66 de euro. În total, prețul pe persoană pentru un astfel de sejur este de 83 de euro. (Travelator)

7. Blogul de călătorii propune o drumeție ușoară în Piatra Neamț pe traseul 3 căldări de pe Muntele Cozla. Traseul are o lungime de 5 kilometri și poate fi parcurs în orice anotimp într-un interval de o oră și 15 minute. Zona din partea sudică a traseului este de interes paleontologic, întrucât aici s-au găsit depozite fosilifere de pești care pot fi văzute în prezent la Muzeul de Științe Naturale din Piața Neamț. (Blogul de călătorii)

8. Hilton a anunțat un update la serviciul Digital Key Share, care permite turiștilor să folosească aplicația de smartphone Hilton Honors pe post de cartelă de intrare în cameră. Până acum, turistul principal putea să împartă camera cu încă o persoană prin intermediul aplicației, însă noul update va extinde utilizarea acestui serviciu la un număr total de 4 persoane + turistul principal. Practic, în camera de hotel vor avea acces până la 5 persoane. Noul update va fi disponibil în toate cele 18 branduri hotelurile deținute de Hilton. (Travel Weekly)

9. Țările din Uniunea Europeană încearcă să ajungă la un acord pentru a elimina actualul sistem de tip semafor pentru clasificarea statelor în funcție de riscul epidemiologic. Propunerea este ca cetățenii vaccinați din Uniunea Europeană să poată călători fără niciun fel de restricții în Uniunea Europeană indiferent de situația epidemiologică din statul de proveniență. (Schengen Visa Info)

10. Insula indoneziană Bali s-a redeschis pentru turiști, însă aceștia trebuie să petreacă 5 zile în carantină la un hotel, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu. În contextul în care numărul turiștilor este foarte scăzut din cauza regulilor pentru carantină, autoritățile locale au anunțat că se gândesc să permită efectuarea carantinei pe iahturi, pentru ca turiștii să se poată plimba pe coasta insulei și să facă scufundări. (New York Times, Airlines Travel)

Ți-ar mai putea plăcea
Grecia și Germania renunță la formularele PLF – Cronica de Turism
Plajele din Eforie Sud vor fi lărgite până la finalul anului – Cronica de Turism
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău