Teatrele și cinematografele se vor putea deschide din 1 septembrie – Cronica Știrilor Pozitive

1. Moderna Inc a anunțat miercuri că o analiză a datelor din stadiul incipient al vaccinului său COVID-19 experimental a arătat că a indus răspunsuri imune la persoanele în vârstă similare cu cele la participanții mai tineri. (Hotnews)

2. Numărul de pacienți declarați vindecați va depăși astăzi 17 milioane la nivel global.

3. Autoritățile americane au aprobat un test antigen dezvoltat de Abbott care costa $5 și poate da rezultatul în 15 minute, fără a fi necesară analiza în laborator. Testul, care funcționează ca unul de sarcină, identifică proteinele noului coronavirus din proba recoltată de un cadru medical din nas. (WSJ)

4. Statele membre ale Uniunii Europene, Regatul Unit şi partenerii UE au ajuns la un acord asupra unui plan de vaccinare împotriva covid-19 care prevede vaccinarea a cel puţin 40% din populatiile lor. (News.ro)

5. Teatrele și cinematografele se vor putea deschide probabil din 1 septembrie, în condiții de siguranță, a anunțat președintele Iohannis. El a adaudat că este important că acolo unde condițiile permit să se reia actul de cultură. Iohannis a precizat că de la aceeași dată vor putea fi redeschise restaurantele, tot cu măsuri speciale. (Hotnews)

6. Papa Francisc îşi va relua începând din 2 septembrie tradiţionalele audienţe generale de miercuri, în prezenţa publicului, într-o curte închisă a Palatului apostolic, şi nu în Piaţa Sf. Petru, a anunţat miercuri Vaticanul. Audienţele de miercuri nu au mai avut loc în public de peste şase luni, din cauza pandemiei de COVID-19. (Hotnews)

7. Companiile care apelează la proiecte de redresare economică finanțate prin fonduri europene vor putea începe să încaseze bani din primul miliard de euro, din cele 80 de miliarde reprezentând fonduri europene alocate României, din a doua parte a lunii septembrie sau din prima parte a lunii octombrie. Anunțul a fost făcut azi de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș. (Profit.ro)

8. Orice companie cu profit de cel puţin 70.000 euro înregistrat în unul din ultimii doi ani poate solicita grantul maxim de 200.000 euro conform Măsurii 3 a Schemei de sprijin pentru IMM – „Granturi pentru investiţii”. (News.ro)

9. Suedia a anunțat azi că a retras avertizarea pentru cetățenii ei cu privire la „călătoriile neesențiale”, pe fondul pandemiei de COVID-19, în Olanda, Bulgaria și România. (Link)

10. Valoarea companiilor listate pe burse, așa cum este măsurată de indexul Bloomberg, a depășit $90.000 miliarde pentru prima oară. (Link)

11. Ministrul de externe al Turciei a declarat că guvernul său este ”deschis pentru discuții” cu Grecia despre disputa lor cu privire la explorările de petrol din Marea Mediterană. Ministrul de Externe german s-a întâlnit separat cu oficialii Greciei și Turciei pentru a tempera tensiunile. (Link)

12. Microsoft lansează o funcție de transcriere a vorbirii în versiunea din Office 365 a aplicației Word. Noua facilitate, care va putea fi folosită de abonații suitei office online a companiei americane, va transforma în text atât înregistrările audio (MP3, WAV, MP4 și M4A), cât și sunetul în timp real. (Cnet)

13. O bacterie a supraviețuit trei ani în spațiu în cadrul unei experiențe derulate la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), sugerând astfel că formele simple de viață pot călători de la o planetă la alta, au anunțat miercuri cercetătorii japonezi care au condus acest studiu. (Hotnews)

14. Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, a verificat, miercuri, stadiul lucrărilor la stadionul Ghencea, și a spus că arena va fi predată în luna septembrie. (Hotnews)

15. Federaţia Română de Baschet a anunţat, miercuri, că turneele de juniori care vor încheia sezonul 2019-2020 vor avea loc începând cu data de 7 septembrie, în aer liber, la mai multe categorii de vârstă. (News.ro)

Fotografia dimineții vine din Larnaca, Cipru. Petros Karadjias / AP:

Ți-ar mai putea plăcea
România se află pe locul 2, în Europa, și pe locul 7, în lume, în ceea ce privește vaccinarea cu ambele doze de vaccin anti-Covid – Cronica Stirilor Pozitive
Un pensionar belgian de 103 ani vrea să parcurgă distanța maratonului pentru a strânge fonduri ce vor fi folosite în lupta împotriva Covid-19 – Cronica Știrilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău