Telekom România, venituri în creștere cu 9,5% – Cronica de business

1. Furnizorul de tâmplărie din aluminiu Alumil Rom Industry a raportat un mic profit trimestrial față de pierderea de la T1 2019, în condițiile unei majorări semnificative a veniturilor. (Profit.ro)

2. Pierderile nete ale Sphera Franchise Group, care în România controlează francizele KFC, Taco Bell şi Pizza Hut, s-au ridicat la 9,6 milioane lei în primul trimestru al anului, de la un profit net de 5,1 milioane lei în primele trei luni din 2019, compania urmând să se concentreze pe serviciile de livrare şi Drive-Thru ale KFC şi Pizza Hut, pentru a atenua impactul pandemiei de coronavirus. (News.ro)

3. Piața de asigurări londoneză Lloyd’s se așteaptă să facă plăți de până la $4,3 miliarde clienților afectați de pandemia de coronavirus și estimează o „lovitură” de $203 miliarde la nivelul întregii industrii. (The Guardian)

4. ADQ, companie cu un portofoliu divers de companii, care acoperă sectoarele-cheie ale economiei non-petroliere din Abu Dhabi, a convenit să achiziționeze o participație de 50% din Al Dahra Holding Company, o multinațională specializată în hrana animalelor și produsele alimentare esențiale ce operează și Insula Mare a Brăilei. (Profit.ro)

5. Firma de investiții Cathay Capital a atras fonduri de $1,4 miliarde pentru a investi în oportunități apărute pe fondul crizei. (Bloomberg)

Bonus:

6. Societatea de Servicii Hidroenergetice Hidroserv, filiala de mentenanţă a Hidroelectrica, estimează o creştere a afacerilor de peste 48% în acest an, la 184 milioane lei, de la 124 milioane lei în 2019. (News.ro)

7. Compania britanică de telecomunicații BT este în discuții pentru vânzarea unei participații în valoare de „mai multe miliarde de lire” în divizia sa de rețele, Openreach, printre potențialii cumpărători numărându-se banca australiană Macquarie și un fond de investiții suveran. (Financial Times)

8. Turbomecanica București, companie din domeniul aeronauticii, a realizat în primul trimestru venituri de 31,06 milioane lei, cu 72,55% mai mari decât cele din perioada similară a anului trecut. (Profit.ro)

9. Transportatorul naţional de gaze Transgaz a raportat în primul trimestru un profit net de 201,86 milioane lei, mai mare cu 5% faţă de anul trecut, în timp ce veniturile din activitatea de exploatare au urcat cu 8%, la 512,8 milioane lei. (News.ro)

10. Grupul de firme Telekom România (fostele Romtelecom și Cosmote) a înregistrat venituri consolidate de 237,1 milioane de euro în primul trimestru din acest an, în creștere cu 9,5% față de perioada similară a anului trecut. (Hotnews)

11. Electrica a obţinut, în primul trimestru al anului, un profit net consolidat de 80,08 milioane lei la nivel de grup, de la pierderi de 40,85 milioane lei în perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile au crescut cu 4,7%, la 1,658 miliarde lei. (News.ro)

12. Raiffeisen Bank România a încheiat primul trimetru cu un profit net în scădere cu o cincime, la 140 de milioane de lei. Rezultatul a fost afectat de creșterea provizioanelor de risc constituite pe fondul pandemiei Covid-19 și al efectelor așteptate asupra economiei. (Profit.ro)

13. Uber lansează o vânzare de bonduri în valoare de $900 milioane, fonduri care ar putea fi utilizate, printre altele, pentru achiziții. Compania a făcut deja o ofertă pentru preluarea companiei de livrări de mâncare Grubhub. (Bloomberg)

14. Formația Chainsmokers, câștigatoare a unui premiu Grammy, va investi $50 milioane în startupuri, prin intermediul nou-înființatei companii Mantis. (Bloomberg)

15. Pierderile Grupului Alro au crescut de 12 ori în primul trimestru, la 110,02 milioane lei, de la un rezultat negativ de 9,06 milioane lei în perioada similară din 2019, în timp ce afacerile grupului au scăzut cu 7%, la 712,2 milioane lei, de la 767,4 milioane lei în primele trei luni ale anului trecut, ca urmare a efectelor pandemiei globale Covid-19. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Madame Tussauds, la vânzare – Cronica de Business
Goldman Sachs cumpără hoteluri, UNIQA e în creștere, dar Ryanair scade – Cronica de Business
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău