Teodorovici vede o creștere economică de 5,5% pentru anul viitor – Cronica dimineții

1. Ministrul de Finante Eugen Teodorovici a declarat aseară că se aşteaptă ca România să înregistreze anul viitor o creștere economică de 5,5%. Teodorovici a afirmat că PIB-ul a crescut cu 34% față de 2016. (Hotnews)

2. Politice: 1. Preşedintele PRO România, Victor Ponta, spune că este exclus să se mai întoarcă în PSD și vrea alianță cu ALDE doar dacă aceștia ies de la guvernare. (News.ro) 2. Gabriela Firea vrea o alianță electorală între PSD, ALDE și Pro România, care să ofere o „alternativă la ce e acum la Palatul Cotroceni”, un fel de „nou USL”. (Digi24) 3. Eugen Teodorovici și-a anunțat retragerea sa din cursa internă pentru alegerea candidatului PSD la prezidențiale. (Hotnews) 4. Traian Băsescu l-a atacat pe președintele USR Dan Barna despre care a spus că are o abordare de penal. Afirmațiile lui Băsescu vin ca replică după ce liderul USR a afirmat despre magistrații CCR că sunt „vârful de lance al penalilor din politica românească”. (Hotnews)

3. Guvernul renunță la ideea realizării autostrăzii Comarnic – Brașov în parteneriat public-privat cu consorțiul turco-chinez care s-a arătat interesat de proiect. Premierul Viorica Dăncilă a declarat că vrea declararea în Consiliul Suprem de Apărare a Țării a acestei autostrăzi ca fiind de importanță națională și construcția din fonduri guvernamentale. (Profit.ro)

4. Pe piața imobiliară românească, în prima jumătate a anului, s-au înregistrat 241.583 de tranzacții cu terenuri și locuințe, în scădere cu aproape 60.000 față de același interval din 2018, când s-au înregistrat puțin peste 300.000. (Economica)

5. Un studiu al Comisiei Europene, care a comparat alimentele din 19 state, a arătat ca 32% dintre produse aveau compoziție diferită, deși ambalajul era identic sau similar. (Cursdeguvernare)

6. Purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Daniel Osmanovici, cel care a declarat săptămâna trecută că „(…) oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem“, a demisionat din funcţie. (News.ro)

7. Boris Johnson va fi anunțat mâine dimineață drept noul lider al Partidului Conservator și viitorul prim ministru al Regatului Unit. (Axios)

8. Ucraina ar putea fi condusă de o alianță dintre partidul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, un fost actor, și partidul fondat, în Mai, de vedeta rock Sviatoslav Vakarciuk. Cele doua partide au obținut, conform rezultatelor preliminarii, 43,9% din voturi, respectiv 6,3%, după alegerile legislative anticipate desfășurate ieri. (News.ro)

9. Australia are cel mai mare salariu minim, $12,14 pe ora. Locul doi este ocupat de Luxemburg. (TheEconomist)

10. Pampers va dezvolta un scutec “inteligent”, care va avea o aplicație. Huggies a dezvoltat ceva similar anul trecut, în Coreea de Sud, care le trimite părinților un sms când scutecul e plin. (Link)

Fotografia dimineții – John Minchillo/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Datoria globală a lumii a crescut cu $7500 miliarde în primele șase luni – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Britanicii vor să reglementeze internetul

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău