Google își construiește propriile chipset-uri pentru viitoarele sale smartphone-uri și chromebook-uri – Cronica de Tehnologie

1. Google își construiește propriile chipset-uri pentru viitoarele sale smartphone-uri și chromebook-uri. Dezvoltat în colaborare cu Samsung, Whitechapel folosește un proces de construcție pe 5 nanometri și va fi optimizat pentru tehnologiile de învățare mecanică ale companiei. (Axios)

2. iPhone revine pe creștere în China, unde a câștigat 19% YoY în martie, după ce Apple a livrat 2,5 milioane de telefoane. Asta în contextul în care piața smartphone-urilor a scăzut în China luna trecută cu 22%. (Bloomberg)

3. Un wearable open source care urmărește și interacționează cu visele se află în lucru la Dream Lab, din cadrul MIT. Cercetătorii speră că acesta va ajuta la tratarea traumelor și dezvoltarea creativității oamenilor. (OneZero)

4. OnePlus a lansat smartphone-urile OnePlus 8 (6.55 inch, 8RAM și 128GB 699€ / 12RAM și 256GB 799€) și OnePlus 8 Pro (6.78 inch, 8RAM și 128GB 899€ / 12RAM și 256GB 999€). Cele două au la bază platforma Snapdragon 865, iar modelul Pro este certificat IP68 și se poate încărca wireless. (AnandTech)

5. Microsoft a reparat 113 vulnerabilități din produsele sale prin ultimul patch lansat. Dintre acestea, 93 sunt importante, 15 critice, iar despre 3 se știa că erau deja exploatate de hackeri. (Bleeping Computer)

6. Apple a lansat un instrument care le permite cadrelor medicale și instituțiilor de stat să urmărească mișcarea oamenilor, pentru a înțelege cum și unde se respectă izolarea socială. Se folosesc în acest sens date anonimizate din Apple Maps, care nu pot fi legate de un anumit Apple ID. (Profit.ro)

7. Facebook a lansat o aplicație experimentală de comunicare pentru Apple Watch. Kit (Keep in Touch) include posibilitatea trimiterii mesajelor audio înregistrate, emoji-urilor și suportă location sharing. (TechCrunch)

8. Google a eliminat 49 de extensii pentru Chrome care se promovau ca portofele pentru monede virtuale, însă furau cheile private ale utilizatorilor. (ZDNet)

9. YouTube lansează YouTube Video Builder, un instrument gratuit prin care companiile mici pot crea rapid și ușor reclame, fără a fi necesară o experiență creativă. Acesta este compatibil cu Google Ads, iar filmările produse sunt optimizate automat pentru YouTube. (TechCrunch)

10. Amazon va face apel la o decizie a unui tribunal din Franța care impune limitarea comenzilor la produsele esențiale, după ce reprezentanții sindicali au acuzat compania americană că nu face suficient pentru a-și proteja angajații de COVID-19. Apelul suspendă aplicarea deciziei, care prevede că nerespectarea poate atrage amenzi de €1 milion pe zi. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul britanic va aloca £250 milioane pentru a ajuta operatorii să înlocuiască echipamentele Huawei – Cronica de Tehnologie
Apple cumpără un startup care lucra la o soluție de monitorizare a astmului la copii – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău