Wing, divizia de livrări cu drona a Alphabet, anunță că va depăși pragul de 100.000 de livrări în zilele următoare – Cronica de Tehnologie

1. General Motors întrerupe producția modelului Chevy Bolt EV, din cauza unor probleme cu bateriile produse de LG, care, în mai multe situații, au luat foc. GM a comandat deja de trei ori revenirea în fabrică a modelelor cu probleme, ultima dintre acestea costând compania aproape $2 miliarde. (The Verge)

2. Wing, divizia de livrări cu drona a Alphabet, anunță că va depăși pragul de 100.000 de livrări în zilele următoare. Wing, care operează doar în SUA, Australia și Finlanda, se bucură de cel mai mare succes în Logan, Australia, unde a realizat deja peste 50.000 de livrări. (The Verge)

3. Funcția de comunicare prin satelit a lui iPhone 13 se pare că va fi disponibilă doar pentru urgențe. Aceasta ar urma să permită trimiterea mesajelor în zone fără semnal. Comunicarea prin satelit ar urma să fie extinsă în anii următori. (Bloomberg)

4. Piața smartphone-urilor este așteptată să crească cu 7,4% anul acesta, cu 1.37 miliarde de unități livrate. 5G-ul continuă să fie vectorul cel mai important de creștere, iar iPhone va crește de peste două ori mai mult decât smartphone-urile cu Android, 13.8% față de 6.2%. (Profit.ro)

5. Telegram a trecut de 1 miliard de download-uri, după ce a crescut cu 61% în prima jumătate a anului, când a numărat aproximativ 214.7 milioane de instalări. La fel ca la WhatsApp, cea mai mare piață pentru Telegram este India. (TechCrunch)

6. Cercetătorii americani au adoptat o nouă soluție chimică pentru polimerizarea proteinelor din interiorul microbilor sintetici. Aceasta ajută microbii să producă titina, o proteină musculară cu greutate moleculară ridicată. (Phys)

7. În China, copiii vor avea voie să se joace online doar 3 ore pe săptămână. Noua legislație prevede ca cei mici să fie obligați să folosească numele real, iar producătorii de jocuri vor fi supuși unor verificări stricte. (Bloomberg)

8. ByteDance a cumpărat Pico, al treilea cel mai mare producător de căști de VR din lume în primul trimestru al anului. Vânzările Pico au crescut în Q1 cu 44.7% YoY. (Profit.ro)

9. Apple a cumpărat Primephonic, un serviciu de streaming care oferă acces exclusiv la muzică clasică, urmând să lanseze în 2022 propria aplicație specializată în streaming de muzică clasică. Viitoarea aplicație va combina unele din facilitățile Apple Music, precum formatul lossless, cu interfața Primephonic. (News.ro)

10. Fossil a anunțat seria de smartwatch-uri Gen 6 Touchscreen cu Wear OS. Ceasurile, care vor costa de la $299, vor avea senzori SpO2 și de puls, însă vor primi Wear OS 3 abia anul viitor. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Joe Rogan a publicat un podcast creat cu ajutorul inteligenței artificiale, în care îi ia un interviu lui Steve Jobs – Cronica de Tehnologie
Rusia a atacat infrastructura de comunicații a FBI, în 2016 – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău