TikTok a fost cea mai descărcată aplicație la nivel global în 2020 – Cronica de Tehnologie

1. Noua serie de iPhone-uri va veni cu mai multe îmbunătățiri software pe partea foto-video. Este vorba de un nou mod de filmare Portrait, care va evidenția subiectul și va blura fundalul, un mod de filmare numit ProRes, care va oferi mai mult control pentru editare și o serie de opțiuni de prelucrare foto, care vor funcționa similar filtrelor, însă, vor aplica modificările doar anumitor elemente din imagine. (Profit.ro)

2. Audi a prezentat Skysphere, un concept de mașină electrică autonomă futuristă, ce îmbină luxul cu tehnologiile de ultimă oră. Decapotabila, despre care producătorul spune că reprezintă direcția pe care o va adopta în a doua jumătate de decadei, are un ampatament adaptabil, care-și poate schimba dimensiunea în funcție de modul de condus. Cockpit-ul este complet digital, iar volanul și pedalele se îndepărtează de șofer când mașina intră în modul de condus autonom. (CNBC)

3. TikTok a fost cea mai descărcată aplicație la nivel global în 2020. A fost pentru prima oară, din 2018, când o aplicație deținută de Facebook nu a fost pe primul loc. (Nikkei)

4. Samsung a prezentat Exynos W920, un nou chipset pentru smartwatch-uri și accesorii purtabile în general. Acesta are două nuclee Cortex-A55 și un cip grafic Mali-G68, despre care compania coreeană spună că este de 10 ori mai performant decât modelul anterior. (The Verge)

5. HP a anunțat două noi Chromebook-uri. Chromebase AiO este un all-in-one care își poate roti ecranul de 21,5 inch din modul portrait în landscape, iar Chromebook x2 11 este un portabil detașabil care poate fi folosit ca tabletă sau laptop. Prețurile încep de la $600 în cazul ambelor. (The Verge)

6. Xiaomi a prezentat Mix 4 (de la ~$770), un flagship care ascunde camera frontală sub ecran, eliminând complet orice perforație sau breton. Producătorul chinez promite că ecranul de deasupra camerei foto nu va influența calitatea imaginii. Impresionantă este și viteza de încărcare completă a bateriei: 15 minute cu fir și 28 de minute wireless. (News.ro)

7. Salesforce anunță Salesforce+, un serviciu de streaming gratuit pentru business, care va fi disponibil din septembrie. Acesta va difuza conținut original creat de Salesforce și de unii dintre clienții companiei. Salesforce spune că speră ca serviciul să ajute angajații să-și perfecționeze abilitățile și să creeze o legătură emoțională cu aceștia. (Axios)

8. Google a anunțat mai multe măsuri de protecție a minorilor. Printre altele, clipurile acestora vor fi postate în mod privat pe YouTube, iar autoplay-ul va fi dezactivat. SafeSearch va fi activat în mod automat pentru toți minorii care realizează căutări pe Google, iar aceștia vor putea cere eliminarea imaginilor cu ei din Google Images. Va fi eliminată și opțiunea targetării reclamelor pe baza demograficelor și a intereselor celor mici. (The Verge)

9. Robinhood a cumpărat Say Technologies cu $140 de milioane în cash. Compania care a atras investiții de $8 milioane până acum dezvoltă un serviciu ce facilitează exercitarea dreptului de vot pentru acționari. (Business Insider)

10. Twitter respectă noile reguli de IT impuse de India, după mai multe luni de tensiuni între cele două părți. Compania americană a înființat un birou și a numit mai mulți executivi locali, inclusiv o persoană de contact pentru a răspunde cererilor venite de la autoritățile locale. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Hackerii au furat 780GB de date proprietate a publisherului de jocuri Electronic Arts – Cronica de Tehnologie
Apple și Google lucrează împreună la specificațiile unui standard în materie de trackere Bluetooth, prin care să poată fi evitată urmărirea utilizatorilor – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău