TikTok a rezolvat o vulnerabilitate prin care atacatorul putea dobândi acces la conturi – Cronica de Tehnologie

1. Restricțiile impuse de SUA pentru exportul către China și Rusia a soluțiilor de inteligență artificială afectează Nvidia și AMD. Noile reguli, care cer obținerea unei licențe pentru produsele care depășesc un anumit prag de performanță, vizează cipuri avansate precum Nvidia A100 și AMD MI200. (Protocol)

2. Arm dă în judecată Qualcomm și noua subdivizie Nuvia pentru încălcarea acordurilor de licențiere și a mărcilor comerciale. Arm cere distrugerea designurilor de cipuri create de Nuvia, susținând că licența nu permite transferarea acestora în proprietatea Qualcomm după achiziție. (Reuters)

3. Livrările producătorilor de cipuri din Coreea de Sud au scăzut pentru prima oară în ultimii aproape trei ani. În iulie, acestea au fost cu 22,7% mai mici YoY. Stocurile la nivel național erau în luna iulie cu 80% mai mari decât în urmă cu un an. (Bloomberg)

4. Samsung și-a prezentat primul monitor OLED de gaming, numit Odyssey OLED G8. Monitorul de 34 de inch este primul care integrează Gaming Hub, ce permite streaming-ul de jocuri de pe servicii precum GeForce Now, Stadia sau Xbox Game Pass fără a fi nevoie de o consolă sau un PC. (The Verge)

5. TikTok a rezolvat o vulnerabilitate prin care atacatorul putea dobândi acces la conturi, putând să modifice informațiile contului, să trimită mesaje private și să posteze filmări. Problema a fost descoperită de Microsoft, care spune că TikTok s-a mișcat foarte repede și a rezolvat-o rapid. (Profit.ro)

6. Meta vrea să lanseze facilități contra cost pentru Facebook, Instagram și WhatsApp, înființând în acest sens un grup special, numit New Monetization Experiences, care se va ocupa cu identificarea și implementarea acestora. Compania încearcă, astfel, să-și diversifice veniturile, generate în majoritate de reclame, mai ales după efectele negative resimțite în urma schimbării politicilor Apple în ceea ce privește urmărirea activității utilizatorilor de iPhone. (News.ro)

7. Sony și Tencent (prin subsidiara Sixjoy Hong Kong) au cumpărat 14,09% respectiv 16,25% din studioul de jocuri Elden Ring. Conform documentelor oficiale, proprietarul Kadokawa păstrează o cotă de 69,66%. (VGC News)

8. 47% din imaginile folosite pentru antrenarea generatorului AI text-to-image Stable Diffusion provin de la doar 100 de domenii. Cel mai mare procent dintre acestea, 8,5% sunt de pe Pinterest. În total, algoritmul folosit a fost antrenat folosind în jur de 2,3 miliarde de imagini. (Waxy)

9. Apple a lansat un update pentru iOS 12, sistem de operare lansat în urmă cu patru ani și folosit încă de dispozitive precum iPhone 5S, iPhone 6, iPad Air, iPad Mini 2 și iPad Mini 3. Acesta repară o vulnerabilitate de WebKit, care permite executarea de cod la vizitarea unui site modificat special. (Profit.ro)

10. Zenbook 17 Fold OLED ($3,500) este considerat cel mai bun pliabil de până acum, însă, primește doar 6/10. Asta, în primul rând din cauza prețului, dar și a altor probleme, precum bug-urile software și faptul că tastatura nu este iluminată. Altfel, sunt apreciate calitatea construcției, designul, faptul că se scrie confortabil la tastatură și, mai ales, calitatea ecranului. (The Verge, review)

Ți-ar mai putea plăcea
TikTok are 732 de milioane de utilizatori lunari la nivel global și peste 100 de milioane în SUA – Cronica de Tehnologie
Facebook anunță Horizon, o „lume” virtuală ce va fi lansată în beta anul viitor – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău