TikTok are 732 de milioane de utilizatori lunari la nivel global și peste 100 de milioane în SUA – Cronica de Tehnologie

1. Apple va renunța la iPhone Mini, iar anul viitor va lansa 4 modele de iPhone, cu ecrane de 6,1 și 6,7 inch. Două dintre acestea vor fi high-end și vor avea o cameră de 48MP cu filmare 8K. Din 2023, Apple ar urma să “ascundă” sistemul Face ID sub ecran și să renunțe la bretonul care-l găzduiește în prezent. (News.ro)

2. Sony a prezentat trei smartphone-uri din seria Xperia: flagship-urile Xperia 1 III și Xperia 5 III, alături de mai modestul Xperia 10 III. Cele două flagship-uri vin, în premieră, cu zoom variabil, putând fi schimbată distanța focală de la 70mm la 105mm. Remarcabil la Xperia 1 III este și ecranul 4K. (Profit.ro)

3. TikTok are 732 de milioane de utilizatori lunari la nivel global și peste 100 de milioane în SUA. 59% dintre aceștia au sub 24 de ani. Compania chineză spune că 47% dintre utilizatorii săi cumpără un produs văzut în cadrul rețelei. (Profit.ro)

4. Acțiunile Coinbase au terminat prima zi la $328.28, după ce au deschis la $381. La valoarea acțiunilor de la finalul primei zile la bursă, valoarea de piață a Coinbase este de $85.8 miliarde. (CNBC)

5. La două luni distanță de când Google a publicat versiunea developer preview, un nou leak de Android 12 circulă online și scoate la lumină o serie de noutăți și schimbări. Pot fi observate, printre altele, îmbunătățirile aduse meniului de configurare rapidă și permisiunilor de acces la localizare și la clipboard. (XDA)

6. FBI a reușit să acceseze iPhone-ul atacatorului de la San Bernardino după ce a apelat la Azimuth Security, o mică firmă australiană de hacking. Reușita se datorează fondatorului companiei, Mark Dowd, despre care experții în securitate spun că “e suficient să se uite la un computer pentru a-l sparge” și David Wang un tânăr hacker, deținător al prestigiosului Pwnie Award. (Washington Post)

7. Apple și Universitatea din Washington cercetează împreună o metodă de a depista afecțiunile respiratorii, precum gripa și COVID-19, cu Apple Watch. În cadrul studiului, care va dura 6 luni, se va urmări în ce măsură datele colectate de Apple Watch și iPhone pot fi folosite pentru a identifica din timp potențialele probleme. (Apple Insider)

8. Comisia irlandeză pentru protecția datelor anunță că a început să investigheze Facebook, în legătură cu incidentul recent, în care au fost expuse datele personale ale 533 de milioane de utilizatori. Anunțul vine după ce autoritatea irlandeză a fost presată de Comisia Europeană în acest sens. (TechCrunch)

9. Amazon a prezentat o nouă versiune a căștilor Echo Buds, care sunt cu 20% mai mici decât prima versiune și vin cu un sistem îmbunătățit de estompare a zgomotului. Acestea vor costa $120 sau $140 împreună cu o carcasă cu alimentare wireless. (The Verge)

10. Trei executivi importanți vor părăsi Shopify în iunie: Brittany Forsyth (Chief Talent Officer), Joe Frasca (Chief Legal Officer) și Jean-Michel Lemieux (Chief Technology Officer). Șeful companiei, Tobi Lütke, spune, într-un mesaj intern, că plecările sunt spre binele celor trei și al companiei. (Ottawa Business Journal)

Ți-ar mai putea plăcea
Ucraina a suferit, săptămâna aceasta, cel mai grav atac cibernetic din istoria țării – Cronica de Tehnologie
Facebook lansează Campus, o rețea socială pentru studenți – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău